De macht van de dollar

Rory McIlroy wint PIP … LIV Golf zegt Trump voor even vaarwel … Wil Jon Rahm echt zeshonderd miljoen?

Collega geld

Het Player Impact Program van de PGA Tour 2023 is ‘gewonnen’ door Rory McIlroy. De Noord-Ier mag met vijftien miljoen de grootste greep uit de pot doen die is gevuld met honderd miljoen dollar.
Tiger Woods speelde twee keer: hij werd 45ste in Los Angeles en miste de cut op Augusta. Desondanks werd hij tweede. Jon Rahm eindigde als derde.
De eerste twintig van de PIP-ranglijst mogen een cheque verwachten. Zij zorgden ‘voor de meeste positieve belangstelling voor de PGA Tour’.

Het gerucht blijft maar de ronde doen dat Jon Rahm een lucratief aanbod van LIV Golf heeft gekregen en dat de Masters-kampioen er serieus over nadenkt om zeshonderd miljoen tekengeld te ontvangen.
De basis voor dit ‘nieuws’ is een tweet van Alan Shipnuck, die een uitstekende biografie over Phil Mickelson én een helder boek over LIV Golf schreef.
Shipnuck: “In recent days Phil has been telling folks that Rahm signing with LIV is a done deal. (They share the same agent.)But we all know Mickelson is a relentless salesman/b******t artist, so take that for what it’s worth".
Mickelson reageerde via twitter natuurlijk boos – voor wat dat weer waard is:
"This isn’t true and I don’t know anything. I don’t want to know anything and I haven’t said anything. Alan is the worst liar and a pathetic human".
Voor alle duidelijkheid: Mickelson gaat vaak tekeer over en tegen Shipnuck maar spant geen proces tegen hem aan.

LIV Golf gaat in 2024 gewoon verder met het organiseren van wedstrijden, meldt het persbureau Reuters. Het zijn er net als afgelopen seizoen veertien, maar vooralsnog is er geen enkele gepland op banen van Donald Trump.
Dat moet echter geen verrassing zijn: in 2024 zijn er presidentsverkiezingen en Saoedi-Arabië wil zich waarschijnlijk niet openlijk in de strijd mengen. Dat dit achter de schermen wel gebeurt, is waarschijnlijk.
De kans dat Trump-banen in 2025 terugkeren op de kalender lijkt een done deal. Tenzij de PGA Tour alsnog een overeenkomst sluit met de Saoedische regering.

Tour
  • Golfsupport.nl