#KLMOpenWeek

Donderdag begint het KLM Open. Golfers Magazine kan niet wachten en begint nu alvast

Op de Amerikaanse Tour is het heel gewoon om de toernooiweek voor geopend te verklaren op de maandag voor de start van de wedstrijd op donderdag. Normaal gesproken vind ik dat wat voorbarig, behalve bij Majors en natuurlijk voor het KLM Open. Die week kan me niet lang genoeg duren.

Eigenlijk duurt het KLM Open voor ons veel langer dan deze ene week. Ergens vroeg in de zomer – het kan ook laat in de lente zijn – beginnen de voorbereidingen voor het KLM Open nummer van Golfers Magazine. Tussen de twintig en dertig pagina's van ons blad worden gereserveerd voor de wedstrijd van de Europese Tour. Van interviews met betrokkenen (Joost natuurlijk), uitleg over de baan (prachtige luchtfoto's van Poppe de Boer), mooie historische invalshoeken (de laatste back-to-back winnaar), een overzicht van het veld (beperkt, want we zijn vroeg) en veel praktische informatie.

Ook het nummer dat pal voor het toernooi uitkomt (nu in de winkel) heeft nog een beetje KLM Open in zich, maar voor het Magazine zit het voorbeschouwen er nu wel op. In de week van het KLM Open zitten we vooral bovenop het nieuws. Voor de website, voor Twitter, Facebook, voor het volgende nummer, als medewerker voor Ziggo Sport en KLM Open Radio. 24 uur in een dag is eigenlijk te weinig om alles maximaal te verslaan.

Waar de meeste aandacht naar uitgaat? Of Joost weer kan stunten, net als het afgelopen jaar. De vraag hoeveel van de zestien Nederlanders de cut halen speelt in elk geval de eerste twee dagen een grote rol. En natuurlijk krijgen grote namen als Ernie Els, Lee Westwood en Padraig Harrington de aandacht die ze verdienen. Net als de rest van het veld dat krijgt. Zó vaak zien we de sterren van het Europese golf ook weer niet in actie.

De vorige editie van het KLM Open was de eerste op The Dutch. En wat voor een editie was het. Een indian summer in Spijk, met oranje boven op zondag. Joost Luiten had nog maar nauwelijks zijn laatste putt in de hole zien verdwijnen of toernooidirecteur Daan Slooter vroeg zich al hardop af hoe ze hier in hemelsnaam ooit overheen moesten komen. Een nieuwe baan, veel birdies, een Nederlandse winnaar, en schitterend weer, een prachtige week. Probeer dat maar eens te overtreffen of zelfs maar te evenaren.

De baan is dit jaar niet meer nieuw, er werd vorig jaar kennelijk net even te goed gescoord waardoor The Dutch dit jaar lastiger geprepareerd is door de Tour, en ook het weer is net even anders dan vorig jaar. De zonnebrand hoeft niet mee, een extra regenpak lijkt noodzakelijk.

Maar het is #KLMOpenWeek dus wie maakt ons wat? 

(MP)

(Foto: Golfsupport)