Blik op The Dutch (3)

Wat leverde de natte eerste dag van het KLM Open aan statistieken en andere feiten op?

Wat leverde de natte eerste dag van het KLM Open aan statistieken en andere feiten op?

Het spel werd vrijdagochtend om 8.00 uur hervat. Ronde twee zal vrijdag niet worden afgemaakt. Dus moeten veel mannen zaterdagochtend vroeg terugkomen en weten we pas dan waar de cut op komt te liggen.

De kans is dan ook groot dat Joost Luiten – die gepland stond voor een starttijd van 13.25 uur – vrijdag niet veel zal spelen. Als het weer meewerkt, dan komt hij op zijn vroegst pas vanaf 16.00 in actie.

Op dag 1 kwamen drie groepen (negen mannen, onder wie de Nederlanders Van Uden, Ji en Osther) niet aan spelen toe.

De scores van de 147 anderen leverden een gemiddelde score van 72,52 op. De moeilijkste hole was de par-4 elfde die normaal 444 meter lang is, maar die voor ronde 1 met ruim veertig meter was ingekort.Desondanks kwam ‘het veld’ tot een gemiddelde score van 4,67. Er werden op elf niet meer dan twee birdies gemaakt – door gedeeld leider Bernd Wiesberger en door de Zuid-Afrikaan Jaco Ahlers.

Zoals kon worden verwacht was de par-5 zesde (448 meter) met een gemiddelde score van 4,88 de minst moeilijke hole. Op zes werd ook de enige eagle van de donderdag gemaakt: die kwam op naam van de Fransman Romain Wattel.

Bij het staken van het spel om 14.47 uur waren er 27 spelers onder par. Er waren er 25 die op level stonden en 89 deelnemers waren boven par.

De eerste negen was goed voor +50, de tweede negen voor +60.

 Ziggo Sport Golf verandert het uitzendschema voor dag twee: de live-reportage begint om 12.30 uur en duurt – ijs en weder dienende – tot 17.30 uur.

Maar wat doet het weer? Dat is de grote vraag. Hier kun je zien wat Buienradar voor de omgeving van Spijk verwacht.

Live Scoring via website Europese Tour

Luister hier naar KLM Open Radio