Verschil van dag en nacht

Ronde 2 gestart

De spelers die gisteren niet of nauwelijks het slechte weer hoefden te trotseren, hadden op de tweede dag van het KLM Open groot voordeel. De baan was nog altijd enorm nat, maar de omstandigheden waren onvergelijkbaar. Er stond nagenoeg geen wind en er scheen een waterig zonnetje op The Dutch. Wie zijn bal in die omstandigheden op de fairway wist te houden, had alle kans een goede score binnen te brengen.

Van de Nederlanders waren het met namen Wil Besseling en Daan Huizing die gebruik maakten van de gelegenheid. Huizing begon gisteren met twee hele knappe parren op het moment dat de storm op zijn hoogtepunt was, en trok die lijn vandaag met degelijk spel door. Hij gaf zichzelf nu en dan een kans, maakte twee keer een birdie - op hole drie en hole zeventien - en liep nergens averij op: als hij de fairway miste wist hij keer op keer zijn par te redden waardoor hij met een keurige 69 (-2) binnenkwam en vooralsnog bij de beste twintig staat.

Wil Besseling staat daar niet verder achter. Net als de afgelopen edities liet de lange Noord-Hollander ook vandaag weer zien dat het eigenlijk vreemd is dat hij nooit een vaste waarde op de Tour is geworden, zo vanzelfsprekend lijkt zijn aanwezigheid op de Europese Tour. Met twee bogeys en drie birdies staat ook Besseling aan het eind van de eerste ronde in prima positie om zich opnieuw voor het weekend te kwalificeren.

'Ik speelde niet heel goed, maar het was in orde allemaal. -1 is oké, maar niet uitzonderlijk. De baan is heel zacht maar de omstandigheden zijn verder perfect', was zijn korte commentaar voor hij door moest naar de tweede ronde die hij al een half uur na de finish van zijn eerste ronde moest beginnen.

Naast de gisteren al gefinishte Lafeber (-3) en Max Albertus (-2) staan ook Fernand Osther (-1 na 17) en amateur Jerry Ji (Level na 17) vooralsnog aan de goede kant van de cutline. De overige Nederlanders zullen in de tweede ronde minstens onder par moeten scoren willen ze kans maken om de derde ronde te halen. 

De tweede ronde is om 11.35 van start gegaan en kan vandaag zeker niet afgemaakt worden. Joost Luiten start pas aan het einde van de middag (16.5)  en kan naar verwachting maximaal een halve ronde spelen in zijn jacht om niet als titelverdediger de cut te gaan missen. Na een slechte openingsronde staat de Nederlandse nummer 1 op +4

Aan kop van het veld was ook na de mooie ochtend niets veranderd. Bernd Wiesberger speelde gisteren aan de zijde van Joost Luiten een nagenoeg foutloze ronde en is met -5 een van de koplopers.

Leaderboard

Later meer

(Foto: Golfsupport)