Woods krijgt groen licht van artsen

Wanneer komt Woods terug?

De filmpjes die de voormalig nummer 1 op de social media plaatsten, waren al een indicatie dat het de goede kant op ging met zijn rug. Liet hij eerst wat voorzichtige chipjes zien, gevolgd door wat ijzers, afgelopen weekend poste hij trots en blij een filmpje van een volle swing met een driver. Allemaal tekens dat hij aan de beterende hand is na de zoveelste ingreep aan zijn rug.

Vannacht maakte manager Mark Steinberg bekend dat Woods het groene licht van zijn artsen heeft gekregen om te doen wat hij wil. 'Er zijn geen restricties meer volgens de artsen. Hij kan doen wat nodig is.'

De Tiger-fans die daarmee direct de tv op stand-by zetten, klaar voor de rentree van de 14-voudig Majorwinnaar, moeten echter nog wel even geduld hebben, haastte Steinberg zich te zeggen, daarmee de eerste geruchten dat Woods zijn rentree in zijn eigen toernooi al gepland heeft, direct ontzenuwend.

'Er is geen tijdpad en Tiger gaat dit vooral heel héél rustig aanpakken. Hij wil het vooral goed doen, niet snel. We hebben nog niet gesproken over een moment van terugkeer. We bekijken het van dag tot dag, van week tot week, en dan zien we het wel.'

Tiger Woods, inmiddels 41 jaar en ruim buiten de top-1000 van de wereldranglijst, speelde in februari voor het laatst voor hij zich in april opnieuw moest laten behandelen aan zijn kwetsbare rug. 

(Foto: Golfsupport)