Woods bekent schuld

Voormalig nummer 1 hoeft niet te zitten

Door schuld te bekennen voor het hem ten laste gelegde, voorkomt Tiger Woods dat hij de cel in moet voor rijden onder invloed. Zolang de veertienvoudig Majorwinnaar uit de problemen blijft, komt hij weg met een boete van 250 dollar, het betalen van de proceskosten, vijftig uur 'community service, en het volgen van een speciaal programma om van zijn problemen af te komen.

De rechter wees Woods er op dat als hij binnen een jaar opnieuw wordt gearresteerd voor een vergelijkbaar vergrijp hij alsnog negentig dagen de cel in kan verdwijnen.

Woods werd enkele maanden geleden in kennelijke staat slapend aangetroffen achter het stuur van zijn auto en bleek na onderzoek maar liefst vijf verschillende soorten medicijnen en sporen van wiet in zijn bloed te hebben. Hij erkende problemen te hebben met het gebruik er van en zocht daarvoor inmiddels ook al hulp.

Woods bezwoer de rechter dan ook dat hij er alles aan zal doen dit niet nogmaals te laten gebeuren, al liet hij het na ter zitting een verklaring af te leggen over hetgeen gebeurd was.

De openbaar aanklager benadrukte dat er voor Woods geen uitzondering was gemaakt. 

'Dit 'aanbod' geldt voor iedereen die voor het eerst hiervoor wordt gearresteerd. Maar het is ook precies daarvoor: een eerste en enige kans die bij herhaling niet meer van toepassing is.'

Met de zitting - waar Woods zelf bij aanwezig was - kwam een einde aan opnieuw een roerig hoofdstuk in de loopbaan van Woods. Beter nieuws was dat hij ook deze week weer filmpjes op internet plaatste waarin hij in actie komt op de golfbaan. De geruchten dat hij bij zijn eigen toernooi (de Hero World Challenge) zijn rentree zal maken, worden dan ook steeds sterker. Helemaal omdat er nog altijd twee namen moeten worden toegevoegd aan het uit achttien man bestaande veld.

(Foto: Getty Images)