Tiger klaar voor rentree

Woods start in Hero World Challenge

Het gerucht hing al een paar dagen in de lucht, maar afgelopen nacht maakte Tiger Woods het officieel: 30 november maakt de voormalig nummer 1 zijn rentree op de golfbaan.

Negen maanden stond hij langs de kant na wéér een operatie. De opnieuw noodzakelijke ingreep aan zijn kwetbare rug was zó zwaar, dat het maar zeer de vraag was of hij weer fit genoeg zou kunnen worden om ooit nog in actie te komen. Maar na maanden van rust en revalidatie is het dan toch zo ver. Nadat hij enkele weken geleden het groene licht kreeg van zijn medische team om weer voluit te gaan trainen en spelen, zette hij een aantal filmpjes op twitter, waarmee hij bewust voeding gaf aan de gehoopte terugkeer.

'Ik ben blij dat het comité van 1 dat ze mij en Daniel Berger hebben gekozen om dit jaar mee te doen aan de Hero World Challenge', grapte Woods over zijn beslissing mee te doen aan zijn eigen toernooi.

De golfwereld reageerde direct enthousiast, al kan iedereen zich nog goed herinneren hoe de vorige rentree in hetzelfde toernooi een klein jaar geleden verliep. Een uitstekende tweede ronde, drie matige rondes daaromheen, nog een enkele start in 2017 en toen hield het lichaam er alweer mee op.

Ook nu weet Woods niet exact waar hij toe in staat is. Hij speelde de afgelopen jaren nauwelijks (nog geen twintig toernooien sinds eind 2013), is de veertig inmiddels gepasseerd, en staat op de wereldranglijst ruim buiten de top-1000. 

Tijdens de afgelopen President's Cup - waar hij een van de assistent captains was - erkende Woods al dat het koffiedik kijken is wat betreft zijn kansen en toekomst op de golfbaan.

'Ik weet echt niet wat honderd procent is na acht operaties. Maar ik ga er alles aan doen zo dicht mogelijk bij dat getal te komen. Stap voor stap, ik heb geen enkele haast, al mis ik het wel:  vanaf mijn vierde jaar heb ik altijd golfwedstrijdjes gespeeld...ik mis het', zei hij nog maar enkele weken geleden.

Zo zeer zelfs, dat hij niet langer kan wachten. Op 30 november maakt de veertienvoudig Majorwinnaar zijn rentree. 'Albany is wat mij betreft de perfecte plek om mijn rentree te maken in een geweldig veld. Ik ben iedereen - fans en sponsors - enorm dankbaar voor de onophoudelijke steun tijdens mijn blessure.'

Tiger Woods maakte een jaar geleden in hetzelfde - en door Matsuyama gewonnen - toernooi zijn rentree.

(Foto: Getty Images)