Noordelijke Golf Tour gaat voor eerste lustrum

De tour telt in 2018 zes wedstrijden en er wordt afgetrapt op De Semslanden in Gasselte.

noordelijke golf tour

De Noordelijke Golf Tour bestaat dit jaar vijf jaar en viert dus haar eerste lustrum. Tijd voor een paar nieuwe dingen. De tour telt in 2018 zes wedstrijden en er wordt afgetrapt op De Semslanden in Gasselte. Deze Drentse golfbaan heeft de afgelopen jaren nogal wat holes gerenoveerd en dat is reden genoeg om op deze golfbaan de openingswedstrijd te organiseren.

“Vorig jaar was wederom een super succesvol jaar”, vertellen Pro Golf Events organisatoren Henk van Dijken en Martin van der Schans. “We hadden vaak mooi weer en de banen lagen er fantastisch bij. Ons deelnemersveld is steeds goed gevuld en dat geeft zoveel energie voor weer een nieuwe editie! Tijdens het Drents Open (Gelpenberg) deden 120 golfers mee, dat is waar we het voor doen”.

De touragenda telt dit jaar zes wedstrijden op 18-holes banen in het Noorden van ons land. De NGT bestaat uit drie reguliere wedstrijden, die op vrijdagen worden gespeeld en uit drie ‘Opens’, welke worden gespeeld op een zaterdag. Naast het Drents en het Gronings Open organiseren we dit jaar voor het eerst het Fries Open. Golf & Country Club Lauswolt is voor deze wedstrijd de gedroomde locatie.

Er wordt wederom in twee categorieën gespeeld. Spelers met een maximale handicap van 11,9 schrijven zich in voor de strokeplay categorie (backtee). Speel je met een handicap tussen 10 en 22, dan is de stableford categorie (medal tee) de uitkomst. Met een handicap tussen de 10 en 12 kun je dus zelf kiezen. Na de laatste wedstrijd wordt een klassement opgemaakt en daarvoor tellen de beste vier resultaten mee. De winnaars mogen in november in Portugal meedoen aan het Golftime Open, welke tevens voor de vijfde keer georganiseerd wordt.

De speeldata:

11 mei Semslanden

1 juni Noord-Nederlandse

30 juni Gelpenberg

28 juli Lauswolt

1 september Compagnie

5 oktober Drentsche

Het inschrijfgeld is € 55 per wedstrijd en € 25 als je lid bent van de gastclub. Opgeven kan via www.progolfevents.nl/noordelijkegolftour of martin@progolfevents.nl

Clubs & amateurs
  • Noordelijke Golf Tour