Noordelijke Golf Tour van start

Competitie in het noorden van het land.

Voor alweer het vierde achtereenvolgende jaar wordt de Noordelijke Golf Tour gespeeld op de mooiste golfbanen, die het noorden van ons land te bieden heeft. Ook dit jaar werden de eerste twee wedstrijden op Golfbaan Zuid-Drenthe en Golfbaan Duurswold gespeeld. Beide wedstrijden kenden met 44 deelnemers een vol deelnemersveld en boden de deelnemers voldoende uitdaging.

Evenals bij de voorgaande edities wordt er gestreden om een startbewijs in het Golftime Open, wat in november in Portugal gespeeld wordt. “We hebben het klassement dit jaar The Road to Portugal genoemd”, vertelt organisator Martin van der Schans. “Aan het begin van het jaar ben ik gaan samenwerken met Henk van Dijken en Niels van der Weerd en bestieren we samen Pro Golf Events. Met dit evenementenbureau hebben we een mooie plek in de golfmarkt veroverd en zijn we in staat om met ons wedstrijdaanbod goed in te springen op de wensen van diverse golfers uit de regio. Met de Campine Golf Classic (7-9 juli Kempense Golf Club) en de Tulip Golf Challenge (20-22 oktober Drentsche G&CC) zetten we in op de internationale topjeugd. De Noordelijke Golf Tour is voor de mid-amateur en ook op het gebied van businessgolf zijn we actief”.

Er volgen nog 5 wedstrijden in de Noordelijke Golf Tour. Op 2 juni zijn we in Assen op de DG&CC. Op 1 juli is het Drents Open op De Gelpenberg. Lauswolt bezoeken we op 28 juli en op 26 augustus spelen we het Gronings Open in Veendam op De Compagnie. De grote NGT finale is op de Noord-Nederlandse in Glimmen op 29 september. Opgeven kan via www.progolfevents.nl of een mail sturen naar info@progolfevents.nl.

(Persbericht)