Noordelijke Golf Tour

Ook in 2017 wordt de Noordelijke Golf Tour gespeeld.

Onder golfers uit Noord-Nederland is de Noordelijke Golf Tour al een aantal jaren een begrip. De belangrijkste succesfactoren zijn de grote deelnemersaantallen, fatsoenlijke kosten voor deelname en de gezonde combinatie van strijd en gezelligheid.

Per wedstrijd worden er punten verdeeld die meetellen voor het klassement. Om de standen in het klassement open en toegankelijk te houden zijn er tijdens de finaledag bonuspunten te verdienen voor de Road to Portugal. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de tour afgesloten in Portugal met het Golftime Open.

In 2017 bestaat de Noordelijke Golf Tour uit zeven wedstrijden inclusief finale. Er wordt gespeeld op Zuid-Drenthe (Erica), Duurswold (Steendam), de Drentsche (Assen), Gelpenberg (Aalden), Lauswolt (Beetsterzwaag), de Compagnie (Veendam) en de finale op de Noord-Nederlandse (Glimmen). Het Drents Open en Gronings Open maken dit jaar integraal onderdeel uit van de Noordelijke Golf Tour.

Tijdens de Noordelijke Golf Tour wordt er gespeeld in twee categorieën. Spelers (m/v) met een handicap tot en met 12.0 zijn de A-categorie en spelen strokeplay. De B-categorie is voor spelers met een handicap tussen 10.0 en 22.0 en zij spelen stableford. Spelers met een handicap tussen 10.0 en 12.0 mogen eenmalig per jaar kiezen in welke categorie zij willen uitkomen.

De Noordelijke Golf Tour is bedacht door Martin van der Schans. Sinds januari maakt hij onderdeel uit van Pro Golf Events dat in Nederland en België onder andere verantwoordelijk is voor de organisatie van de Tulip Golf Challenge en Campine Junior Golf Classic, twee internationale golftoernooien voor topjeugd.

Inschrijven voor de Noordelijke Golf Tour kan via www.progolfevents.nl/noordelijkegolftour

(persbericht)