Besseling grijpt mis in Spanje: 'Blij met tweede plek'

Goede start seizoen net niet bekroond met zege

wil besseling

Na een lange onderbreking en een, door een kleine blessure, gefnuikte poging een kaart voor de Europese Tour te veroveren is het seizoen voor Wil Besseling uitstekend begonnen, al had de lange Noord-Hollander het graag nog net iets beter gedaan.

In het Challenge d"Espana had Besseling na drie dagen uitstekende vooruitzichten op zijn tweede overwinning op het circuit, net even meer dan tien jaar geleden nadat hij in Colombia zijn eerste en enige zege boekte. Samen met de Zweed Oscar Lengden begon hij de dag op tien onder par en dat was goed voor de gedeelde koppositie.

Waar Besseling tijdens de eerste drie rondes de basis voor zijn score onder par elke keer legde op de front nine (-3, -3 en -2) lukte het hem op de slotdag nauwelijks slagen te winnen. Alleen op de par-5 achtste mocht hij een birdie noteren, op de andere acht holes louter parren.

Dat was op dat moment nog genoeg om zijn Zweedse tegenstrever partij te bieden - Lengden maakte zelfs geen enkele birdie - maar na de turn ging de nummer 17 van de Order of Merit wel in het rood, waar de dit jaar nog niet genoteerde Besseling opnieuw moeite bleef houden de hole te vinden.

Pas op de par-5 zeventiende maakte hij zijn eerste birdie op de back-nine en omdat hij de hole daarvoor een bogey moest noteren én Lengden de birdies wel aaneen reeg, verdween de overwinning met een rondje in één onder par definitief uit zicht voor de Nederlander die met een gedeeld tweede plaats (-11) echter wel een solide fundament (zo'n €18.000,- prijzengeld) onder zijn seizoen legt en ongetwijfeld - en ondanks het missen van de zege - met een goed gevoel uit Spanje vertrok.

'Ik ben heel blij met deze tweede plek. Oscar speelde beter richting het einde en heeft verdiend gewonnen. Zelf speelde ik vier solide rondes, maar vandaag kwam ik niet dicht genoeg bij de vlag. Maar ik teken voor deze start van het seizoen. Ik heb nu al zin in volgende week in Portugal!'

De andere Nederlanders die in Spanje de cut haalden eindigden als gedeeld 23ste (Robbie van West) en gedeeld 38ste (Jurrian van der Vaart).

Later meer

Einduitslag

Afslag op
  • Golfsupport