Nederlanders maken het spannend op Challenge Tour

Alles komt aan op seizoensontknoping
wil besseling

Na afloop van de twee toernooien van de Challenge Tour in China weten de vier Nederlanders die kans maken op promotie wel en niet waar ze aan toe zijn met alleen nog de slotwedstrijd op de kalender: allevier zijn ze kansrijk om een van de vijftien kaarten op te halen op Mallorca, maar allevier moeten ze daarvoor over twee weken wel een goed resultaat boeken anders kunnen ze zomaar met lege handen staan.

Wil Besseling bewees zichzelf in China de grootste dienst. Na de derde plaats in het Hainan Open van vorige week, eindigde hij nu ook als beste landgenoot. De gedeeld 34ste plaats was niet het resultaat waar hij op hoopte, maar de top-15 op de Order of Merit kwam wel weer wat dichterbij, daarop staat hij nu achttiende. 

Lars van Meijel speelde een matig weekend in China. Met rondes in 73 en 74 slagen zakte hij flink op het leaderboard maar zijn gedeeld 47ste plaats koste hem desondanks geen plek op de jaarranking waar hij als nummer zestien maar één plekje hoeft te stijgen om over twee weken een kaart op te halen.

Daan Huizing deed het in het weekend - en dan vooral op de slotdag - ook niet best met een ronde ruim boven par (T65). Voor hem is de opdracht om in de laatste wedstrijd een topnotering neer te zetten het meest urgent. Hij leverde een paar plaatsen in en staat nu net buiten de top-20. 

De enige landgenoot die vooralsnog aan de goede kant van de score staat is de man die als enige de cut miste in het Foshan Open. Darius van Driel moest het weekend toekijken maar kon na vier dagen opgelucht ademhalen. Hij leverde weliswaar een paar plaatsen in, maar staat met nog vier rondes te spelen op een positie (14e) die recht geeft op een tourkaart. Ook voor hem geldt echter dat er over twee weken wél goed gescoord moet worden wil hij niet ook in het zicht van de haven stranden. 

Einduitslag

Jaarranking

Laatste nieuws