Besseling hoog op leaderboard, Luiten door naar weekend

Lafeber trekt zich terug in Praag
besseling

De koppositie heeft Wil Besseling weliswaar vooralsnog uit handen moeten geven in Praag, bij het ingaan van het weekend heeft de Noord-Hollander nog altijd uitstekende vooruitzichten voor opnieuw een topnotering.

Besseling, die donderdag opende met een 65 op de Challenge Tour, kwam op de tweede dag op Praag City Golf niet verder dan een ronde in zeventig slagen.

Birdies waren schaarser dan in de eerste omloop: maakte hij er donderdag nog negen, op vrijdag stokte de teller bij drie: op zes, vijftien en zeventien. Samen met de bogey op de par-5 zesde goed voor een ronde in twee onder par en een totaal van negen onder par.

Ook Darius van Driel blijft bovenin meedraaien in Praag. De Zuid-Hollander tekende net als Besseling voor een rondje in zeventig slagen en kwam net als zijn landgenoot tot die score door drie birdies en een bogey te maken. Met zes onder par na 36 holes staat Van Driel er eveneens goed voor. 

Daan Huizing herstelde zich met een 70 goed, klom flink in het klassement en kan met -2 en een goed weekend nog goede zaken doen, Reinier Saxton had ook zeventig slagen nodig en gaat het weekend met level par waarschijnlijk net halen om het kwartet Nederlanders vol te maken. 

Daar blijft het ook bij. Maarten Lafeber opende gisteren met een 74 en had vandaag, geplaagd door rugklachten, veertig slagen nodig op de eerste negen en besloot op de turn dat verder spelen geen zin had.

Leaderboard Challenge Tour

Een topnotering lijkt er halverwege het Brits Masters niet meer in te zitten voor Joost Luiten. De Nederlandse nummer 1 haalde met -3 eenvoudig de cut maar zag flightgenoot Matt Wallace met -12 ruim uit zicht verdwijnen.

Luiten kwam in de, door onweer ruim een uur onderbroken, tweede ronde tot 71 slagen. De inwoner van Belgie maakte een bogey op hole veertien, en won slagen op drie en zeventien waarmee hij voorlopig net buiten de top-30 staat. 

Later meer

Leaderboard European Tour

Laatste nieuws