Besseling en Van Driel delen derde plaats

Nederlanders eindigen op -22

wil besseling

Lang hoeft Besseling niet na te denken over de vraag of hij ooit eerder níet won, ondanks een score van 22 onder par. 'Nee. Dit was mijn beste score ooit. Dat ik op één slag van de play-off eindig stemt me zeer tevreden over de start van het seizoen', liet hij duidelijk merken dat de tevredenheid de teleurstelling van het net mislopen van de verlenging ruim overheerste.

Besseling maakte in de eerste reguliere wedstrijd van de Challenge Tour over vier dagen maar liefst 29 birdies, en leverde maar zeven slagen in: drie keer maakte hij bogey op de par-4 tiende, hole 1 koste hem een keer één slag (ronde 2) en er was een triple bogey op de par-5 vierde in de openingsronde.

'Ik heb een goede week gedraaid en het is mooi om zo uit de startblokken te komen. Ik ben op de goede weg en moet nu weer verder met de dingen waar ik mee bezig ben. Er zijn nog veel weken te spelen en er zijn nog genoeg prijzen te verdelen, maar de eerste stap is gezet.'

Darius van Driel maakte bijna net zoveel birdies als zijn landgenoot (26), maar leverde ook minder slagen in, al was het voor de Zuid-Hollander jammer dat hij uitgerekend op de slotdag drie slagen verspeelde waardoor ook hij net tekort kwam voor een plaats in de door Conor Styme gewonnen play-off.

'Het wordt pittig als iedereen zo goed speelt. Je zou denken dat er in het eerste toernooi wat minder goed gescoord zou worden', lachte Van Driel na zijn uitstekende seizoensopening. 'Ik heb nog nooit zoveel birdies in één toernooi gemaakt, maar het was ook wel nodig hier ook. Ik heb vandaag heel agressief gespeeld, echt het onderste uit de kan proberen te halen. Opnieuw veel birdies maar helaas ook een bogey en een dubbel, maar het was zeker een mooi begin van het jaar.'

Reinier Saxton kwam met een eindtotaal van -4 in het verhaal niet meer voor. De Santpoorter eindigde als voorlaatste.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport