Nederlanders hebben het lastig

Koen Kouwenaar miste de cut in Spanje, terwijl de meeste landgenoten het in Marokko vooralsnog moeten doen net de middenmoot.

Lalla Aicha Challenge Open

De Nederlanders laten zich dit seizoen op de Challenge Tour overtuigend zien – waardoor er op de jaarranking volop roodwitblauwe vlaggen in kansrijke positie staan – maar deze week gaat het wat moeizamer.

Er verschenen vier Nederlanders aan de start van het Lalla Aicha Challenge Open in Marokko en Lars van Meijel is daarvan na twee dagen de hoogst genoteerde rond de 30ste plaats. Op -1 is hij de enige landgenoot onder par, op ruime afstand van de leider.

Daan Huizing had met ronden 69 en 75 een slag meer nodig (par), maar heeft nog twee dagen om zich op het leaderboard omhoog te knokken en te werken aan zijn ranking op de Order of Merit (18de).

Waarschijnlijk krijgt Wil Besseling die kans ook nog. Hij begon gisteren moeizaam met een 75 (+3), maar herstelde zich vandaag met vijf birdies en een 70 (-2). Zijn totaal van +1 lijkt net voldoende om de cut te halen.

Dat geldt niet voor Darius van Driel, die de grote vorm van de zomer een beetje kwijt lijkt en voor de tweede keer in drie toernooien zonder cheque naar huis gaat.

Door drie bogeys in zijn laatste vier holes zakte hij vandaag naar een totaal van +3 voor het toernooi, waarmee hij aan de verkeerde kant van de cut terechtkwam.

Van Driel stond voor dit toernooi 13de op de jaarranking van de Challenge Tour, maar zal zeer waarschijnlijk voorbij worden gestreefd door Van Meijel (nu 14de).

Leaderboard

Een niveau hoger, in het Spaanse Open, miste Koen Kouwenaar de cut. De 20-jarige Brabander verdiende eerder dit jaar een startbewijs met zijn overwinning in het Spaans Amateur, maar het lukte hem niet zijn verblijf in Madrid tot vier dagen te verlengen.

Daarvoor liet de Nederlander op de klassieke baan van Club de Campo Villa de Madrid te veel slagen liggen. In het middenstuk van zijn ronde maakte hij gisteren vier birdies, maar daar stonden ook twee bogeys en twee double bogeys tegenover voor een 73.

Vandaag kwam hij door twee birdies en vijf bogeys niet verder dan een 74 en met +5 voor het toernooi kwam de cutlijn nooit in zicht. Wel deed de jonge amateur – die een paar weken geleden 60ste werd in het KLM Open – natuurlijk weer onschatbare ervaring op.

De leiding is na twee ronden in handen van Rafa Cabrera Bello en zijn landgenoot Adri Arnaus. Op -11 hebben ze een slag voorsprong op de derde Spanjaard Samuel Del Val (-10), terwijl Jon Rahm op -9 het kwartet vol maakt.

Leaderboard

Afslag op
  • Golfsupport