Knappe top 10 voor Luiten

Met een 8ste plaats in het – door Marcus Kinhult gewonnen – British Masters zit Joost Luiten nu waarschijnlijk zeer tevreden in het vliegtuig naar Amerika.
Knappe top 10 voor Luiten

De Nederlander toonde zich dit weekend tevreden over zijn swing en zag dat terug in prima ronden van 68 en een 69 slagen. Hiermee steeg hij van buiten de top 30 naar een 8ste plaats, wat zijn derde top 10 notering van het seizoen betekende.

Luiten reist dus vol zelfvertrouwen af naar Amerika, waar hij komende week mag starten in het tweede Major van het seizoen, het U.S. PGA Championship.

Om de lange reis zo soepel mogelijk te laten verlopen, werd de slotronde van het British Masters zelfs vervroegd en stond er direct na de wedstrijd voor de spelers een chartervlucht te wachten op de starbaan.

De ogen zijn dus al weer gericht op volgende week, maar het slotakkoord van deze week was prachtig.

Titelverdediger Eddie Pepperell (66), de Schot Robert MacIntyre (68) en 'veelvraat' Matt Wallace (71) stonden op -15 al klaar om het in een play-off uit te vechten, maar de Marcus Kinhult kaapte de titel voor hun neus weg.

De jonge Zweed haalde dit seizoen pas twee keer de cut en leek met bogeys op vijftien en zestien uit de titelrace te vallen, maar hij herstelde zich knap met birdies op zeventien en achttien. Zijn totaal van -16 was voldoende voor een eerste titel op de Europese Tour.

Leaderboard

Op de Challenge Tour konden de Nederlanders een sterke start geen goed vervolg geven, als was het op de slotdag door de omstandigheden lastig voor iedereen, wat je terugzag in de scores.

Wil Besseling begon de Prague Golf Challenge met een 65 en was hiermee en van de leiders, maar met ronden van 70, 71 en 75 slagen moest hij uiteindelijk toch genoegen nemen met een gedeeld 12de plaats (-7). Reinier Saxton werd 36ste (-3), Darius van Driel en Daan Huizing 45ste (-1).

De winst in Tsjechië ging naar de Fransman Antoine Rozner (-17), waarmee hij de eerste speler sinds zeven jaar was die twee keer achter elkaar op de Challenge Tour wist te winnen. Met nog één overwinning promoveert hij automatisch naar de Europese Tour.

Leaderboard

Laatste nieuws