Vier uit vijf

In de Czech Challenge haalden vier van de vijf Nederlanders de cut.

Vier uit vijf

De 'usual suspects' Daan Huizing, Rienier Saxton, Darius van Driel en Wil Besseling wisten in Tsjechië allemaal het weekend te halen, waar Max Albertus helaas niet het maximale uit zijn wildcard wist te halen.

De beste papieren na 36 holes zijn voor Daan Huizing, die met 71-66 net buiten de top tien staat (T11). Vooral zijn tweede omgang op het Kaskáda Golf Resort was indrukwekkend met vijf birdies en geen enkele bogey.

Het gat naar leider Ross McGowan (-10) is halverwege het toernooi wel al opgelopen tot vijf slagen, maar de Nederlander is maar één slag verwijderd van de vierde plaats.

Ook Reinier Saxton had met 70-69 een solide start van de Czech Challenge en staat gedeeld 23ste (-3).

Darius van Driel (-2) had één slag meer nodig (68-72), terwijl Wil Besseling de cut met level par (72-70) on the number lijkt te gaan halen.

Max Albertus komt normaal gesproken in actie op de Pro Golf Tour en merkte dat de Challenge Tour een flinke stap omhoog is. Hij maakte over twee dagen zes birdies, maar ook negen bogeys, en met +3 miste hij ruim de cut.

Leaderboard

Op de Europese Tour gaat Mattias Schwab aan de leiding halverwege Made in Denmark. De Oostenrijker voegde aan zijn 68 van gisteren een foutloze 66 toe en heeft op -8 een slag voorsprong op de achtervolgers.

Onze zuiderburen Thomas Pieter en Thomas Detry staan op -1 gedeeld 30ste.

Leaderboard