Alleen Besseling door in Spanje

Huizing ondanks ace ruim buiten cutline
besseling

Voor drie van de vier Nederlanders die deze week aan de start verschenen van het Challenge de Espana, zat het toernooi er na 36 holes alweer op.

Wil Besseling haalde als enige van het kwartet het weekend, al is een topnotering, zoals vorige week in Turkije, niet meer dan een verre stip op de horizon voor de lange Noord-Hollander. 

Als gedeeld 52ste, met een score van level par, haalde hij de cut op het nippertje, na rondes in één onder par op donderdag en één boven par op vrijdag. 

Ook Maarten Lafeber en Darius van Driel leken lang op weg naar het weekend, maar sneuvelden in het zicht van de haven. Van Driel kwam door een bogey op zijn slothole uit op +1, één slag teveel om door te mogen, Lafeber liep op de slothole tegen een dubbel bogey aan en miste de cut daardoor op twee slagen.

Voor Daan Huizing lag de cutline veel verder buiten bereik. Na rondes in 75 en 77 slagen eindigde hij ver in de achterhoede, al mocht de Soestenaar wel het hoogtepunt van de dag noteren. Op de par-3 negende sloeg hij zijn bal in één keer in de hole.

Leaderboard

Laatste nieuws