Thailand wint Golfsixes

De derde editie van Golfsixes werd beslist met een 'nearest to the pin'. Thailand piekte net iets beter dan Engeland.
Thailand wint Golfsixes

De finale tussen Thailand en Engeland kon niet worden beslist in het spelformat van zes holes, noch op de extra hole, dus moest één ijzer naar de green van hole zes de beslissing brengen.

De 20-jarige Thai Phachara Khongwatmai sloeg zijn bal het dichtst bij de vlag, zodat hij samen met zijn partner, de 49-jarige Thongchai Jaidee, na een duik in het zwembad de bokaal omhoog mocht houden. Tom Lewis en Paul Waring moesten het doen met de titel 'best of the rest'.

Teamwedstrijden over zes holes, professionals in korte broeken, holes over een zwembad met een DJ... je kunt je afvragen of de Europese Tour in zijn jacht op vernieuwing en verjonging soms niet een beetje uit de bocht vliegt. Maar volgens Keith Pelley is het 'innovate or mis the cut'.

Het zal Jaidee niet uitmaken. De Thai speelde maar liefst 393 wedstrijden op de Europese Tour en schreef er, na een aantal jaren 'droog' staan, onverwacht weer een op zijn naam – zijn negende.

'Ik ben vandaag gelukkig', glunderde hij. 'Het is geweldig om weer te winnen en daar kan ik mijn partner niet genoeg voor bedanken. Het was goed teamwork.'

Uitslag

Laatste nieuws