Nieuwe boost voor PGA Holland Junior programma

 PGA Holland Junior programma verder onder een nieuwe naam: GolfSixes League PGA Holland.

golfsixes

Junior golfers hebben de toekomst. PGA Holland is in gesprek gegaan met Frederik Lindgren, organisator van de Junior Ryder Cup, van de European Tour en hebben de handen ineengeslagen. Samen gaan zij onder een nieuwe naam het PGA Junior programma een boost geven. PGA Holland en de European Tour bieden met de GolfSixes League jeugdgolfers de kans om wedstrijd golf te spelen met teambeleving. Door jeugdgolfers onder de 13 jaar met baanpermissie tot en met handicap 36 is deze wedstrijdvorm zeer enthousiast ontvangen. Golf wordt op deze manier als teamsport gepresenteerd. Iets dat kinderen en ouders aantrekkelijk vinden, zoals in voetbal en hockey.

PGA Holland is verheugd dat Nederlands beste mannelijke tourspeler “Joost Luiten” ambassadeur is geworden van GolfSixes League. Joost omarmt dit teamformat. Zo zegt Joost “Ik had zeker meegedaan als deze wedstrijd er vroeger ook was geweest toen ik jong was”!

GolfSixes League is een Texas Scramble matchplay wedstrijd welke in teams wordt gespeeld. Teams bestaan uit jongens en meisjes onder de 13 jaar. De holes worden opgesplitst in 3 x 3 holes. Waardoor je 3 kleine wedstrijdjes in één hebt en dus meer kans hebt om te winnen. Bij winst van 3 holes ontvangen de kinderen een armbandje. De kinderen hebben enorm veel plezier, delen high fives uit en zijn zeer enthousiast over het samen spelen en elkaar helpen. Ze willen allemaal armbandjes winnen, de punten zijn ze minder mee bezig. Afgelopen jaar hebben er zo’n 150 jeugdgolfers deelgenomen aan de junior wedstrijd.

De organisatie is volledig in handen va de PGA Holland. Er is een nauwe samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Floris van Imhoff is accountmanager Jeugd- & Familiegolf binnen de Federatie en stimuleert en adviseert alle golfclubs om met zoveel mogelijk kinderen deel te nemen aan GolfSixes League. “Het gezamenlijk streven voor dit jaar is minimaal 600 deelnemers. Het is een laagdrempelige spelvorm waar vooral plezier voorop staat.”

Vanaf mei zal de GolfSixes League van start gaan. De kinderen kunnen zo op een ontspannen manier met veel succesbeleving wennen aan het spelen in teams voor hun eigen club.

In principe is het de bedoeling dat clubs samen een poule vormen. Een poule bestaat uit 3 tot 5 teams/clubs. Deze poule kan zich inschrijven bij Manja Schilstra. Clubs die geen volledige poule dan wel team op de been kunnen krijgen, kunnen hierbij de hulp van PGA Holland inschakelen. Voor meer informatie, neem contact op met: ms@pgaholland.nl

De inschrijving staat open tot 1 mei.

(persbericht)

Clubs & amateurs
  • Getty Images