Nederland uitgeschakeld in GolfSixes

GolfSixes: Joost Luiten en Reinier Saxton al na de poulefase af, ondanks de steun van hun vriendinnen 'op de tas'.

Met GolfSixes probeert de Europese Tour golf aantrekkelijker te maken. Met muziek, vuurwerk, beroemdheden en zestien landenteams die twee dagen lang 'greensomes' matchplay over zes holes spelen, was er in ieder geval voldoende spektakel op de mooie baan van de Centurion Club buiten Londen. Helaas vielen Joost Luiten en Reinier Saxton al na de poulefase af, ondanks de steun van hun vriendinnen 'op de tas'.

De Nederlanders begonnen prima met een draw tegen het sterke Denemarken (Olsen/Bjrerregaard) en winst tegen India (2-1), waardoor ze met vier punten zelfs bovenaan de poule stonden.

Thuisfavoriet Engeland versperde Oranje – hartstochtelijk aangemoedigd door het publiek – echter de weg naar de slotdag. Andy Sullivan en Chris Wood maakte birdies op vijf van de zes holes en stuurden Luiten en Saxton met 4-0 naar huis. Het maakte de vele jonge fans niet uit, die waren gelukkig met hun handtekening. Denemarken versloeg India en gaat 'op punten' als tweede team uit Poule A door naar de knockout-fase.

Ook onze Zuiderburen stranden in de poulfase. Nicolas Colsaerts en Thomas Detry verloren van Schotland en Thailand, om uiteindelijk de eer nog te redden tegen Spanje (2-1 winst), maar dat was too little too late. Ook Spanje, Amerika, Wales, Zweden en Zuid-Afrika sneuvelden voortijdig.

Engeland, Denemarken, Thailand, Schotland, Portugal, Australië, Frankrijk en Italië hebben nog kans om het eerste land te worden dat de GolfSixes op zijn naam schrijft.

Uitslagen