Nog een maandje wachten

De voorbereidingen voor de 100ste editie van het KLM Open, van 12 tot en met 15 september op The International in Amsterdam, zijn in volle gang.
KLM Open opbouw

In totaal wordt er op het terrein van The International 9.286 m2 aan tijdelijke accomodaties opgebouwd. Dit zijn ontvangstruimtes voor de gasten van partners en sponsoren en publieks- en cateringruimtes. Er worden tribunes gebouwd die plaats bieden aan ruim 2.100 personen.

Golfbaan The International biedt daarnaast, dankzij het glooiende landschap, 'natuurlijke' tribunes waardoor het publiek, naar verwachting rond de 45.000 fans, het spel vanaf veel plekken goed kan volgen.

Voor wie nog veel meer wil lezen: vanaf 7 augustus ligt de nieuwste editie van Golfers Magazine in de winkel met een voorbeschouwing van maar liefst 27 pagina's.

Op maandag 5 augustus startte ook de constructie van de Albatros VIP Lounge waar titelsponsor KLM en partner ING Private Banking hun gasten gaan ontvangen, naast het clubhuis van de golfbaan.

Om de score van de 156 spelers die aan de start van het KLM Open verschijnen bij te houden, wordt zes kilometer glasvezel gelegd. Het publiek wordt langs de holes geleid langs 12 kilometer touw. Voor de tijdens het toernooi geplande festiviteiten wordt in de 25.500 m2 grote KLM Open Village een podium van 96 m2 opgebouwd.

De baan wordt tijdens het KLM Open onderhouden door 65 greenkeepers uit veertien verschillende landen, die vooral 's nachts aan het werk zijn. Het reguliere greenkeepers-team van The International telt vijftien personen.

Het belangrijkste element van het Open: met de deelname van Masters-winnaars Sergio Garcia (2017) en Patrick Reed (2018) en oud KLM Open-winnaars Lee Westwood, Thomas Pieters en natuurlijk Joost Luiten zijn er voldoende publiektrekkers.

Harm Kreulen, directeur KLM Nederland (rechts op de foto boven): 'Wij kijken enorm uit naar deze speciale editie van het KLM Open. In het jaar dat wij zelf ons 100-jarig bestaan vieren is het bijzonder om zo dicht bij het hart van KLM's hub-operatie zo'n mooi toernooi te kunnen neerzetten. Met een indrukwekkend deelnemersveld en een prachtige setting kunnen wij met onze gasten en alle golfliefhebbers van Nederland een mooi feest vieren.'

Daan Slooter, toernooidirecteur KLM Open (links op de foto): 'Het is ongelofelijk wat er elk jaar in anderhalve maand tijd wordt op- en afgebouwd voor het KLM Open. In totaal zijn zo'n 1.500 mensen bij het evenement betrokken, waarvan 1.000 vrijwilligers. Het is een gigantische organisatie. Het is een eer om daar deel van uit te maken.'

Toegangskaarten kunnen nog steeds online worden gekocht. Klik hier voor meer informatie

Laatste nieuws