Beat the Pro: Family Affair

Stadionhole opnieuw succesvol
lafeber

'Ik wist het echt niet' glimlachte Maarten Lafeber toen hij op de beat the pro hole zoon Guus achter het scherm vandaan zag komen als uitdager van zijn groep.

'Ik had geen idee en hoorde Wouter ineens zeggen "11 jaar, lid op The International", toen dacht ik even "huh?", maar echt door had ik het niet. En toen zag ik Guus dus tevoorschijn komen. Heel bijzonder ja, al hoopte ik op dat moment vooral meteen dat hij een goede bal zou slaan.'

Ook bij de honderdste editie van het KLM Open is Beat the Pro een inmiddels niet meer weg te denken onderdeel van het toernooi. 'Gewone' golfers, (veel) kinderen, corporate gasten, maar ook enkele heel speciale deelnemers.

Wat te denken van de honderdjarige (!) Susan Hosang - Van Riemsdijk, die met een driver weliswaar de green ruim miste, maar met een huppeltje in haar pas meeliep naar de green en ook daarmee het respect van haar flightgenoten Pieters, Reed en Wallace afdwong. 

Een eeuwling op het eeuwfeest. (Foto:John Dekker)

Ook baaneigenaar Marcel Welling deed een poging, nadat hij in de ochtend zijn starttijd had gemist omdat hij op de beurs de gong mocht luiden. Hij raakte de green maar liep de tickets - die twee keer werden gewonnen - mis.

Voor Guus Lafeber bleek dat er ook niet in te zitten, maar de oudste zoon van de oud-winnaar, haalde wel de green, tot opluchting van hemzelf en zijn vader.

'Ik zag dat hij eigenlijk niet de goede club bij zich had, maar het was een mooie slag. Dat ze dit vanochtend voor zich hebben kunnen houden is opvallend, want normaal lukt ze dat echt nergens mee.' 

Laatste nieuws