Maurits beste Nederlander

Na de ochtendronde op Bernardus gaat de Deen Martin Simonsen met -6 aan de leiding. De beste Nederlander is vooralsnog Sven Maurits op -4.

Maurits beste Nederlander

De 20-jarige Simonsen speelt zijn meeste toernooien op de Challenge Tour en in de vier wedstrijden die hij dit jaar op de het hoogste niveau speelde, haalde hij één keer de cut. Dat hij op Bernardus een foutloze 66 (zes birdies) binnenbracht, zal dus ook voor hem wellicht een verrassing zijn. De Deen heeft vooralsnog een slag voorsprong op een flinke groep op -5.

De beste Nederlander is vooralsnog Sven Maurits (foto), die in zijn zesde Dutch Open een knappe 68 maakte. Met zijn titel in het Nationaal Open bewees de 35-jarige man uit Meppel vorige week al dat hij in vorm is, en die lijn trok hij vandaag overtuigend door. De op hole tien gestarte Maurits stond na elf holes level par, maar op zijn laatste zes holes maakte hij een eagle, drie birdies en een bogey om naar -4 te gaan, waarmee hij vooralsnog net buiten de top tien staat. 'Hier had ik van te voren voor getekend. Het begin was nog niet zo soepel, maar dat heb ik de laatste zes holes ingehaald. Ik voel wel hoe je deze baan moet spelen.'

Ook Philip Bootsma, normaal gesproken spelend op de Pro Golf Tour, had met een 69 (-3) een prima start met vijf birdies en twee bogeys. Johannes Veerman – die samen met Joost Luiten (par) en Branden Grace (par) speelde – kwam binnen op -2. Een slag daarachter vinden we Rowin Caron en de amateur Nordin van Tilburg na een 71. Darius van Driel, Joost Luiten enb Dario Antonisse wisten het niet van de baan te winnen en moesten genoegen nemen met een ronde level par (72), waarmee ze vooralsnog nog net bij de beste zestig staan.

Lars van Meijel en Koen Kouwenaar zullen morgen in de achtervolging moeten na een 73 (+1). 'Ik kreeg de bal niet in het spel, wat normaal gesproken toch mijn sterke punt is', aldus Van Meijel. 'Wat het precies is? Daar ga ik straks op de driving range met mijn coach naar kijken.' Routinier en oud-winnaar Maarten Lafeber opende met een 75.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport