Lafeber naar Bernardus

De hoofdcoach van de NGF speelt komende week zijn 24ste Dutch Open.

Maarten Lafeber

Maarten Lafeber kreeg van toernooi-directeur Daan Slooter een wildcard voor het toernooi op Bernardus, dat aanstaande donderdag begint. Daarmee komt het aantal Nederlandse spelers op zestien.
De 47-jarige Lafeber evenaart straks een bijzonder record.
Nu staat de Spanjaard Santiago Luna - die ooit tijdens de Dunhill Cup Tiger Woods klopte op de Old Course - met 24 kampioenschappen bovenaan op het lijstje met deelnemers in Nederland, gevolgd door de Duitser Sven Strüver en Maarten Lafeber. Strüver won in 1997 op Hilversum en Lafeber in 2003.
Het Dutch Open wordt het eerste officiële toernooi van de in Eindhoven geboren speler in twee jaar: tijdens het KLM Open van 2019 op The International miste hij de cut.
Maarten Lafeber is net terug uit de VS waar hij een tijdje met Anne van Dam aan haar spel heeft gewerkt.
'Ik vind het leuk om mee te doen', aldus Lafeber. 'Je blijft ten slotte ook een speler. Een paar weken geleden begon ik mij af te vragen of toch maar mee moest doen. En er is nu een gaatje op de lijst. Dit geeft mij ook de gelegenheid om een oefenrondje met de NGF-amateurs te spelen. Ik ken de baan niet zo goed, maar ik heb afgelopen week een paar ronden met Anne op Lake Nona gespeeld en ook wat kunnen oefenen.'
Meer over Lafeber op website Europese Tour
Voorlopige deelnemerslijst Dutch Open
Zesduizend geteste of gevaccineerde toeschouwers per dag op Bernardus

Tour
  • Golfsupport.nl