Wil Besseling grijpt net mis in China

Dankzij derde plaats flink hoger op Order of Merit

wil besseling

Wil Besseling is er niet in geslaagd een geweldige week te bekronen met de hoofdprijs in China. De Noord-Hollander kwam héél dichtbij de zege, maar sneuvelde in het zicht van de haven.

Vooropgesteld: met de topnotering bewees Besseling zichzelf hoe dan ook een uitstekende dienst. Met nog maar een paar wedstrijden te spelen wist hij dat hij hoog op het leaderboard moest eindigen, wilde hij zijn kansen op promotie naar de Europese Tour in leven houden. En dat was precies wat hij deed, maar ondanks de uitstekende jump zal het ook knagen, want de zege in het Hainan Open was wel héél dichtbij.

Een vroege eagle zette Besseling direct op het goede spoor en hoewel het daarna lang duurde voor hij weer slagen won - hole drie tot en met tien leverde parren op, en op hole 11 maakte hij bogey - bleef hij nadrukkelijk in de buurt. 

Wat heet. Birdies op twaalf, dertien en vijftien zorgden ervoor dat Besseling (gedeeld) aan kop kwam, en op de par-4 zeventiende leek hij die koppositie zelfs alleen in handen te nemen door een dubbele bogey van Laporta.

Leek. Want tellen nadat het vakje van de Italiaan een dubbele bogey liet zien, werd de score aangepast en stond de dubbel achter de naam van de Nederlander, waarmee zijn kans op een tweede zege op de Challenge Tour verkeken was.

Met een par op de laatste, en een totaal van twaalf onder par, eindigde Besseling als gedeeld derde, goed voor een sprong naar de top-20 van de Order of Merit waardoor hij dus goede kansen heeft de komende twee toernooien alsnog promotie af te dwingen, maar wat wás hij dichtbij...

Darius van Driel herstelde zich van een slechte derde ronde (76) door in zeventig slagen rond te gaan. Met een totaalscore  level par eindigde hij als 38ste, goed voor één plaatsje winst op de Order of Merit waar hij nu twaalfde staat. 

Later meer...

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport