Bliksemstart Besseling

Ook Anne van Dam hoog op leaderboard
wil besseling

Hij kondigde eerder deze week al aan een goed gevoel te hebben en helemaal klaar te zijn voor de opening van het seizoen. Dat dat niet zomaar woorden waren bewees Wil Besseling vol overtuiging in de eerste ronde van het Alfred Dunhill Championship op een verzengend heet Leopard Creek.

Gestoken in een korte broek - vanwege de tot veertig graen oplopende temperatuur mocht voor het eerst in de geschiedenis van de Tour in shorts gespeeld worden - begon de lange Nederlander rustig, maar na zes parren op rij, was warmgedraaid. Op zeven en negen won hij een slag om met -2 door de turn te gaan, maar toen moest het echte vuurwerk nog komen.

Een birdie op elf werd nog gevolgd door een bogey op twaalf, maar daarna ging het gas er vol op met birdies op dertien, veertien en zelfs een eagle op vijftien. Bijna was daar op de par-5 achttiende nog een eagle bijgekomen, maar die lange putt bleef net voor de hole stilliggen waardoor hij 'genoegen' moest nemen met een birdie 4.

65 slagen had Besseling slechts nodig, goed voor een score van zeven onder par, wat gerust een goed uitgangspunt voor de rest van het toernooi genoemd mag worden. Wat heet: van de ochtendgroep bracht niemand een betere score binnen, en in een almaar heter wordend Leopard Creek moeten de middagspelers er nog maar aan zien te komen.

'Het was een geweldige dag vandaag', kon Besseling niet anders dan tevreden zijn. 'Het voelde van begin tot eind goed. Het spel was strak en vanaf de tee was het heel goed waardoor ik mezelf veel kansen kon geven richting green. Ook op de par-5 holes waren mijn afslagen goed waar ik goed gebruik van kon maken met ijzers naar de green. En tot slot was het ook op de greens heel goed. Dus ja, ik ben héél blij met deze start en kijk nu al uit naar morgen.'

Johannes Veerman was ook lang op weg naar een score onder par dankzij birdies op zestien, achttien en twee, maar leverde op vijftien, drie en negen net zoveel slagen in als hij er gewonnen had voor een score level par. 

Darius van Driel en Lars van Meijel openden hun seizoen 2020 met een ronde boven par. Van Meijel (twee dubbels, twee bogeys, twee birdies en een eagle ) bleef steken op +2, terwijl Van Driel mede door twee bogeys en een dubbel bogey op de laatste drie holes uitkwam op +4 waarmee hij net buiten de top-100 en drie slagen van de cutline staat.

Leaderboard

Ladies European Tour

Heel even stond er zowel op de Europese Tour als op de Ladies European Tour een Nederlandse speler bovenaan het leaderboard, maar een late birdie van Christina Kim (-5) voorkwam dit bijzondere plaatje.

Wat niet is, kan echter zeker nog komen, want Van Dam tekende op de Aloha Golf Club waar ze haar titel verdedigt, voor een uitstekende ronde in vier onder par, waarmee ze de Amerikaanse maar net voor hoeft te laten gaan.

Van Dam opende haar eerste wedstrijdronde sinds weken met een birdie op de par-5 tiende, leverde die slag in op de par-3 dertiende, maar sloeg opnieuw een goede slag op de par-5 zestiende om definitief onder par te duiken op dag 1 van het Andalucia Costa del Sol Open de Espana.

Na de turn dook ze er nog verder onder. Ze leverde nergens een slag in maar won er nog wel twee: op de par-5 vijfde en de par-4 achtste voor een totaal van -4, vooralsnog goed voor de tweede plaats.

Later meer

Leaderboard

Het is in Spanje aanzienlijk minder warm dan in Zuid-Afrika

Laatste nieuws