Satellietcircuit naar Nederland voor Coevorden Gelpenberg Open

Drentse Golfclub de Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met wedstrijd Pro Golf Tour

gelpenberg

In 2020, het jubileumjaar van DGC de Gelpenberg, zal de Pro Golf Tour neerstrijken op de Gelpenberg in de gemeente Coevorden. Het PGT-toernooi zal plaatsvinden van 21 tot 23 augustus 2020. De Pro Golf Tour is, net onder de European Tour en de Challenge Tour, een officieel kwalificatietoernooi. Veel professionele golfers zijn ooit gestart op de Pro Golf Tour. Het is voor het eerst dat in Noord-Nederland een dergelijk toernooi wordt georganiseerd. De PGT kent een groot internationaal deelnemersveld. De spelers komen onder meer uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en Nederland.

Een groot aantal bekende namen heeft de afgelopen jaren deelgenomen aan wedstrijden van de PGT. Zo heeft Robbie van West vorig jaar door zijn top 5-notering in het algemeen klassement een startbewijs bemachtigd voor de Challenge Tour. Daarnaast hebben in het verleden onder meer Joost Luiten, Martin Kaymer (foto) en Wil Besseling deelgenomen aan wedstrijden. DGC de Gelpenberg heeft een aantal wildcards toegewezen gekregen, een mooie kans om (regionale) talenten in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan dit toernooi.

Peter Zäh, toernooidirecteur van de Pro Golf Tour:  “De Pro Golf Tour kondigt met trots aan dat het “Coevorden Gelpenberg Open” in augustus 2020 gespeeld zal worden op Drentse Golfclub de Gelpenberg, een traditioneel ontworpen en Europese topbaan. De golfbaan in Noordoost Nederland ligt in de buurt van de Duitse grens, ideaal voor Duitse en Nederlandse golffans. Wij zijn er van overtuigd dat dit een mooie bijdrage is voor onze Tour en dat het een enorm success zal worden”.

“Ik wil de DGC de Gelpenberg feliciteren met de Pro Golf Tour 2020. Daarnaast wens ik ze veel succes met het organiseren van het toernooi. DGC de Gelpenberg is een prachtige golfbaan met een ambitieus bestuur en geweldige vrijwilligers. Ik weet zeker dat het toernooi een succes gaat worden.”, aldus Niels Boysen van de NGF.

“De keuze voor de Gelpenberg door de PGT is een erkenning van de topkwaliteit van de baan en past helemaal in de ambitie van onze vereniging om zich te kunnen blijven meten met de top van Nederland. Dat dit juist in het lustrumjaar plaats gaat vinden is de spreekwoordelijke kers op de lustrumtaart, een taart waarop we dit jaar 50 kaarsjes uit mogen blazen. Ook de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, onze moederorganisatie, is heel blij en trots dat dit toernooi bij ons georganiseerd wordt.”, aldus Marcel Kocks, voorzitter van DGC de Gelpenberg.

Een prachtige gelegenheid om deze getalenteerde jonge golfers van dichtbij te zien spelen in het mooie Drenthe. De komende maanden zal er verdere invulling gegeven worden aan het evenement. Volg de website van DGC de Gelpenberg voor meer informatie.

Toernooischema:

Woensdag 19 augustus - Voorspelen

Donderdag 20 augustus - Pro-am met gasten

Vrijdag 21 augustus - Eerste ronde met 156 spelers

Zaterdag 22 augustus - Tweede ronde met 156 spelers

Zondag 23 augustus - Finaledag

Meer informatie over de Pro Golf Tour kan worden gevonden op www.progolftour.de of www.dgcdegelpenberg.nl 

Tour
  • Golfsupport