Golfers Magazine 3

Spelen in moeilijke omstandigheden • Interview kersverse winnaar Mike Toorop • Golfers' Choice Rankings • Golf en whisky in Schotland • Portet 'veroveraar' Céline Boutier • Hoe staat het jeugdgolf in NL ervoor? • Short game secrets Matt Wallace

Golfers Magazine 3

Het derde nummer van het seizoen ligt eind deze week in de winkel. Heb je Golfers Magazine liever standaard elke maand op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen die je leest in de meest recente editie.

Wie de afgelopen maanden de baan in is geweest, heeft moeten knokken tegen regen, wind en zompige fairways. Het klimaat heeft steeds vaker uitdagende omstandigheden voor ons in petto.Ronald Stokman geeft tips om hiermee om te gaan.
Vorig seizoen bestormde Céline Boutier het wereldtoneel. Sterker nog, ze veroverde het, met vier overwinningen waaronder een Major in eigen land. 'Dat is nauwelijks te bevatten', zegt de kleine Française hierover. Een sympathiek portret.
Eén eiland, één golfbaan en negen whiskydistillerderijen. Dat kan alleen in Schotland. We brachten een bezoek aan de Binnen-Hebriden en speelden het indrukwekkende The Machrie. 'This place was made for golf.'
Deze maanden testen we de S159-wedges van Ping (die je online kunt laten fitten), de solide Pro ZR laser van Shot Scope, de nieuwste LT1 schoenen van Ecco Golf en de Mizuno Pro 245-ijzers die eruitziet als een blade, maar spelen als game improvers.
'Er bestaat geen perfect golf, maar je streeft het natuurlijk wel elke ronde na', zegt Mike Toorop. 'En als het dan niet lukt, kan dat zwaar zijn.' Maar begin dit jaar vielen de puzzelstukjes eindelijk in elkaar en boekte hij zijn eerste zege als professional. Een interview.
Volgens de gebruikers van Leading Courses is er een nieuwe nummer 1-club in Nederland: Bernardus. Maar de verschillen in de top zijn nihil. We zetten de beste clubs, banen en andere Golfers' Choice Rankings voor je op een rij.
Niets zo frustrerend als na een goede drive een pitching wedge naar de vlag overhebben en met een bogey of erger van de green stappen. Matt Wallace verklapt zijn geheimen voor het korte spel, zodat je vaker die up and down maakt en je par redt.
De jeugd heeft te toekomst, maar in Nederland golfland zien we dat helaas niet terug. Dat is best iets om je zorgen over te maken. Of niet? We analyseren de situatie, kijken naar de situatie in andere landen en spreken met de beleidsbepalers.