5 redenen waarom we niet kunnen wachten tot de zomertijd ingaat

Komend weekend gaat de klok een uur vooruit, een moment waar golfers al een tijd reikhalzend naar uitkijken.

zomertijd

Niet iedereen is even enthousiast over de zomertijd. Wat begon als een manier om te besparen op elektriciteit en optimaal te profiteren van het beschikbare daglicht, staat steeds vaker ter discussie. Het uurtje verschil zou voor velen zorgen voor een mini-jetlag, de nachtrust aantasten en zelfs kunnen zorgen voor een toenemend aantal sterfgevallen.

Dat gezegd hebbende kijken de meeste mensen ieder jaar uit naar de langere dagen, de extra uren dat het licht is. Zéker golfers...

Rondje na het werk

Hét voordeel voor de werkende golfer is ontegenzeggelijk dat er meer golftijd beschikbaar komt. Rond de langste dag tot een uur of 22.30 's avonds, maar ook volgende week kan je met een gerust hard na kantoor nog even naar de baan om in het licht te oefenen of nog even snel negen holes te doen zonder daarvoor extra verlof op te nemen.

De zon gaat steeds later onder dus je hebt meer tijd om te golfen.

Lente!

Het verzetten van de klok, het lengen van de dagen, kondigt nadrukkelijk de komst van de lente aan. Na een lange natte winter beginnen bomen uit te lopen en beginnen bloemen te bloeien. De zomer is fijn, maar de lente zo mogelijk nog fijner. En dat staat nu allemaal voor de deur.

Vitamine D

'Ik ga even wat Vitamine D tanken hoor', willen we nog wel eens zeggen als we ons opmaken voor een rondje golf of een uurtje in de tuin. Vitamine D krijg je slechts mondjesmaat binnen via voeding en hoewel je het bij kan slikken is zonlicht de belangrijkste bron voor deze belangrijke vitamine. Om voldoende binnen te krijgen moet je elke dag minimaal een half uur in de zon verblijven. Je móet dus wel naar de golfbaan. Het is voor je gezondheid! Maar wel smeren natuurlijk!

The Masters

Oké, oké, deze mag niet ontbreken in het rijtje redenen. Lange dagen = lente = begin golfseizoen = The Masters. Meer hoeven we niet te zeggen toch? Wij horen Ray Charles alweer zingen dat hij Georgia on zijn mind heeft. Nog even en dan is het zo ver!

Langste dag

Voor mensen die in het moment leven en van dag tot dag kijken hoe de vlag ervoor staat is volgende week al een eind weg, maar wij kunnen ons nu al verheugen op de komende maanden waarin we aftellen naar de langste dag die dit jaar valt op donderdag 20 juni. Na het werk nog even negen holes? Wat denk je van achttien holes na het eten? Met een zon die deze dag pas om 22.50 onder gaat is er veel om naar uit te kijken. Misschien wel twee rondjes zelfs...

World
  • Adobe Stock