Oscar Jacobson combineert stijl met prestaties

Volgens Oscar Jacobson wil de moderne golfer stijlvolle kleding dragen die in de baan net zo goed op zijn plek is als daarbuiten. Die filosofie zie je terug in de voorjaarscollectie.

Oscar Jacobson

Het Zweedse merk heeft 114 jaar ervaring met het maken van kleding, en het combineren van prestaties en stijl zit naar eigen zeggen in het D.N.A. van het bedrijf. De golfcollectie voor dit voorjaar biedt stijlvolle herenmode met moderne technologieën. Het logo is in de nieuwe lijn verplaatst naar de linkerschouder.

Oscar Jacobson maakt voor zijn designs gebruik van natuurlijke materialen als katoen en wol, waarvan de eigenschappen dankzij speciale technieken worden verbeterd. Denk hierbij aan spin- en kleurtechnieken die de kleding ademend, zacht en kleurvast maken.

Zo wordt de katoenen draad van de Pima polo's zo geweven dat hij 'koel voelt'. Dit zogenaamde 'ice cotton' resulteert in een stof die heel goed ademt, wat ideaal is op warme dagen. De lange vezel van het katoen geeft de Darcy en Decker polo's een luxe uitstraling en maakt ze sterk en duurzaam.

De half-zip Waldorf sweater is gemaakt van Egyptisch katoen, dat wordt geweven door het Italiaanse expert Filmar. Dit bedrijf kleurt de draden apart en combineert ze vervolgens tot kleurpatronen, in plaats van eerst de kleding maken en het vervolgnes pas kleuren. Er is ook een lijn pullovers en sweaters van zeer fijn 'cash-wol', met verschillende designs, zoals de V-neck Wyatt, de quarter-zip Heron en een mouwloos vest (Lleyton).

Ook nieuw is het Carson Hybrid jack, dat een frontpaneel van het zeer lichte en isolerende Primaloft combineert met dichtgeweven mouwen en een geborstelde achterkant. Volgens Oscar Jacobson biedt dit het beste van twee werelden: isolatie en bewegingsvrijheid. Het kan ook als extra laag onder regenkleding worden gebruikt, net als het mouwloze Caleb vest dat eveneens van Primaloft is gemaakt, wat het warm, droog en zacht maakt.

www.oscarjacobson.com