Dagje op de golfbaan? Vergeet deze 5 items niet 

Als golfliefhebber breng je het liefst zo veel mogelijk tijd door op de golfbaan. Een dagje golfen kost vaak wel een hoop energie, dus het is belangrijk om je hier goed op voor te bereiden. Niet alleen door de juiste golfuitrusting mee te nemen, maar ook een tas met andere praktische items. Benieuwd wat je bij je moet hebben? Lees dan verder! 

kruidvat

Dagje op de golfbaan? Vergeet deze 5 items niet

Als golfliefhebber breng je waarschijnlijk het liefst zo veel mogelijk tijd door op de golfbaan. Zo’n dagje golfen kost vaak wel een hoop energie, dus het is belangrijk om je hier goed op voor te bereiden. Niet alleen door de juiste golfuitrusting mee te nemen, maar ook een tas met andere praktische items. Benieuwd wat je bij je moet hebben? Lees dan verder!

Regenkleding

Vooral als je in Nederland golft, is regenkleding onmisbaar. Het onvoorspelbare weer zorgt er namelijk voor dat je tijdens jouw dagje golfen op elk moment verrast kan worden door een regenbui. Maar niet als je de juiste regenkleding meeneemt, zoals een regenjas en regenhandschoenen. Zo ben je het weer de baas en kan je nog steeds volop genieten van het golfen!

Handdoek

Zowel voor warme als regenachtige dagen is een handdoek erg handig. De regen kan de golfbaan veranderen in een modderig moeras, waardoor je golfballen en uitrusting snel nat en vies worden. Een handdoek komt dan goed uit om je spullen af te vegen. Maar ook op een zonnige dag is een handdoek ideaal, zodat je eventueel zweet af kan vegen.

Zonnebrandcrème en pet

Nog een goede tip voor een golfsessie in de lente of zomer: zonnebrand en een pet of ander hoofddeksel om de zon uit je ogen te houden. Schijnt de zon niet? Ook dan is het handig om zonnebescherming bij je te hebben. Zelfs op bewolkte dagen kunnen de UV-stralen er namelijk voor zorgen dat je verbrandt, dus zorg dat je regelmatig blijft smeren.

Water en snacks

Waarschijnlijk kan je na het golfen bij de club een lekker hapje eten, maar je wil natuurlijk niet je golfsessie onderbreken omdat je trek of dorst hebt. Een herbruikbare waterfles en een aantal snacks in je tas, zoals een stuk fruit of wat nootjes, kunnen dan echt een uitkomst zijn. Zo houd je je energieniveau op peil en kan je optimaal presteren!

Een kleine EHBO-kit

Voor ongevallen zijn op de golfclub de nodige EHBO-spullen aanwezig. Maar sta je op de baan met een blaar, een klein wondje of een splinter? Dan zijn producten zoals (blaren)pleisters, ontsmettingsmiddel en pincet wel zo handig om zelf bij je te hebben. Zo hoef je je golfsessie niet lang te onderbreken voor kleine pijntjes.

Een heerlijk dagje uit

Voor fanatieke golfers is er weinig mooier dan een dagje doorbrengen op de golfbaan. Zowel solo als met vrienden of familie: een dag doorbrengen op de club is een heerlijk uitje! Zorg wel dat je van tevoren goed voorbereid bent op verschillende weersomstandigheden en situaties. Zo blijf je ongestoord golfen en kan je heerlijk blijven genieten.

Clubs & amateurs
  • unsplash.com