Edoardo Molinari wordt partner van Arccos

'Data-genie' Edoardo Molinari gaat in zee met het shot-tracking en analyseplatform Arccos. De Italiaan, die werkt met spelers als Matt Fitzpatrick, Viktor Hovland en Nelly Korda, koppelt zijn eigen statistiekensysteem nu aan de bijna 900 miljoen slagen die Arccos in de database heeft staan.

Edoardo Molinari wordt partner van Arccos

Arccos is sinds kort de officiële Game Tracker op de PGA Tour en versterkt zijn positie als het leidende AI-platform op het gebied van shot tracking verder door Molinari te tekenen.

De 42-jarige Italiaan won in 2005 het U.S. Amateur, was drie keer het sterkst op de DP World Tour, behoorde in 2010 tot het winnende Ryder Cup-team en bereikte de 14de plaats op de wereldranglijst. Een indrukwekkende erelijst, maar pas op het gebied van golfanalyse bereikte hij de echte wereldtop.

In 2003 begon Molinari met het bijhouden van zijn eigen statistieken en tijdens Covid lanceerde hij StatisticGolf, wat al snel een van de meest gebruikte platforms op de professionele tours werd.

Luke Donald maakte vorig jaar in de Ryder Cup gretig gebruik van de statistieken van Molinari en heeft zich voor 2025 al weer verzekerd van zijn diensten. De cliënten van Molinari wonnen wereldwijd in drie jaar tijd al 27 wedstrijden, waaronder het U.S. Open, de Ryder Cup, FedExCup en het DP World Tour Championship.

Nu integreert 'de koning van de statistieken' zijn eigen platform in dat van Arccos en wordt hij investeerder. 'Het Arccos tracking systeem sluit perfect aan op mijn systeem voor de professionele elite. Elke golfer kan hiermee slimmer oefenen, zich beter voorbereiden en in de baan betere beslissingen maken.'

Arccos heeft een database van bijna 900 miljoen slagen en 1,5 biljoen datapunten over alle handicapniveaus. Zo kun je dus precies zien waar je slagen wint of verliest, en waar je aan moet werken om beter te gaan spelen.

Golfers Magazine testte het systeem al eerder.

Sinds dit jaar is Arccos datapartner van Golfers Magazine, wat resulteert in een een serie instructieartikelen in het magazine, naar aanleiding van de enorme berg statistieken die het platform genereert.