Shot Scope Pro ZR: mee met de grote jongens

Met de nieuwe Pro ZR, die is voorzien van een metalen behuizing, begeeft Shot Scope zich op de markt voor premium rangefinders.

Shot Scope Pro ZR: mee met de grote jongens

Shot tracking-specialist Shot Scope maakte in 2020 zijn eerste stapjes op het gebied van lasers en richtte zich met een prijspeil rond de tweehonderd euro op het middensegment. Anno 2024 heeft de Engelse fabrikant ambitieuzere plannen. Met de premium uitgevoerde Pro ZR willen ze het de grote jongens op het gebied van rangefinders lastig gaan maken, want de prijs stijgt niet zo hard mee.

De Pro ZR heeft een waterafstotende metalen behuizing met rubberen anti-slip grip gekregen, waardoor het design beduidend robuuster voelt dan zijn voorgangers van kunststof. Ook is de laser door deze zogenaamde 'DuraShield Hardshell' beter beschermd tegen de elementen en kan hij tegen een stootje.

In de behuizing is een sterke magneet geïntegreerd, zodat je de laser aan het metaal van je een buggy of trolley kunt klikken en je 'm altijd binnen handbereik hebt.

Ook onder de motorkap is de Pro Zr goed uitgerust. Dankzij 'Rapid-fire' heb je het doel in no-time te pakken, waarvan je met een trilling een bevestiging krijgt (Target-lock Vibration). De laser vergroot zes keer en je kunt meten tot maar liefst 1500 yards (1370 meter). Dat zou toch genoeg moeten zijn.

De informatie krijg je te zien in een haarscherp LCD-scherm, en met één druk op de knop kun je switchen tussen zwarte of rode cijfers – een uitkomst als het schemerig of bewolkt is. Aan de zijkant zit een schuifje waarmee je (als je geen wedstrijd speelt) extra informatie kunt krijgen over wat hoogteverschillen betekenen voor de afstand.

Wil je nog meer informatie? Je krijg via de Shot Scope-app op je smartphone automatisch toegang tot GPS-kaarten, zodat je ook bij blinde slagen of dog legs precies weet waar de hindernissen liggen en hoe ver het naar de voorkant, het midden en de achterkant van de green is. Het beste van twee werelden dus.

Je krijgt op de Shot Scope Pro ZR twee jaar garantie.

Prijs: € 350