Rookie Knapp wint ondanks onwillige driver

Het was misschien niet de beste slotronde die Jake Knapp ooit speelde, maar het was genoeg voor de voormalige uitsmijter om zijn eerste toernooi op de PGA Tour te winnen.

Rookie Knapp wint ondanks onwillige driver

De 29-jarige PGA Tour-rookie begon de slotdag van het Mexico Open met vier slagen voorsprong, maar na vier holes was er daar nog maar een van over. De driver luisterde totaal niet – hij raakte de hele dag maar twee fairways – wat in zijn eerste drie holes resulteerde in die pullhooks en twee bogeys.

Pas op de zevende hole maakte Knapp – die donderdag een 64 maakte en vrijdag zelfs een 63 – zijn eerste birdie. Maar zijn naast uitdager, de jonge Fin Sami Valimaki, sloeg op zijn drive op de korte par-4 op een paar meter van de hole en maakte de putt voor eagle om gelijk te komen.

Toen liet Knapp, die twee jaar geleden nog als uitsmijter in een nachtclub werkte, zien dat hij uit het goede hout gesneden is. Hij kreeg zijn spel op de rit, hield de kaart na de turn schoon van fouten en zorgde ervoor dat zijn vriendin niet voor niets was overgevlogen naar Mexico. Met een hard bevochten 71 (par) bracht hij zijn totaal op -19, waarmee hij Valimaki (69) twee slagen achter zich wist te houden. In pas zijn negende start op het hoogste niveau was Knapp een winnaar op de PGA Tour.

'Ik had vandaag niet mijn beste spel, maar ik ben blijven knokken', sprak Knapp achteraf opgelucht. 'Het woei en de vlaggen stonden lastig, het was niet makkelijk.' Met zijn overwinning steeg hij naar de achtste plaats in de FedExCup-rankings en vezekerde hij zich van aan startbewijs voor The Masters.

Tour
  • Pro Shots