Meer golf op Ziggo Sport

Ziggo Sport voegt twee circuits aan het golfpakket toe: LIV Golf en de Ladies European Tour. Tevens zendt Ziggo Sport in de nazomer de Solheim Cup uit.

Solheim Cup

Met deze nieuwe aanwinsten en daarnaast veel Majors, de PGA Tour, de Europese Tour en de Ryder Cup biedt Ziggo Sport het meest complete golfaanbod van Nederland.
Marcel Beerthuizen, director Ziggo Sport: ‘Golf is en blijft voor Ziggo Sport een van de belangrijkste sporten, met een grote groep zeer gepassioneerde kijkers en een eigen kanaal dat volledig aan de sport gewijd is en waarop we het beste mannen- en vrouwengolf van de wereld bieden. We zijn dan ook blij dat we golffans nu het meest complete golfaanbod van Nederland kunnen bieden. En dat kijkers vanaf heden ook voor LIV Golf, LET én de Solheim Cup bij onze zender terecht kunnen.’

Ziggo zond onlangs al de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen van LIV Golf in Las Vegas uit. Komende maand gaat het circuit naar Jeddah (1-3 maart) en Hong Kong (8-10 maart). Daarna volgen onder andere Miami (5-7 april) en Adelaide (26-28 april). De slotwedstrijd vindt in september in de VS plaats.
Met de Ladies European Tour en de Solheim Cup voegt Ziggo Sport meer vrouwentopsport toe aan het aanbod. De Ladies European Tour is voor veel speelsters een springplank naar een carrière op de LPGA Tour in Amerika. Dat gold ook voor de Nederlandse topgolfers Dewi-Claire Schreefel, Christel Boeljon en recentelijk Anne van Dam.

Volgende maand (8-10 maart) strijden de professionele speelsters in Florida om de titel én een prijzengeld van $ 1.000.000 in de Aramco Team Series. Hierna volgen nog zo’n 25 events, waaronder het Green Egg Dutch Ladies Open op de Hilversumsche Golfclub (19-21 juli).
De eerstvolgende Solheim Cup (foto boven) wordt van 13-15 september 2024 gespeeld op de Robert Trent Jones Golf Club in Virginia (VS) en is dus live te zien op Ziggo Sport Golf.
In september 2026 wordt de Solheim Cup voor de eerste keer in Nederland gespeeld en is Bernardus Golf bij 's-Hertogenbosch de gastheer.

Wekelijks zijn er op Ziggo Sport golf live de toernooien van de Amerikaanse PGA Tour, de Europese DP World Tour (met natuurlijk het KLM Open van 20-23 juni) te zien. En daarnaast is er volop aandacht voor de LPGA Tour en de LET.
En natuurlijk ook Majors: het PGA Championship (16-19 mei) en The Open (18-21 juli). En om te beginnen van 11-14 april The Masters op Augusta National.
En dan nog dit (I): In de rubriek Deze Week in Golf – elke dinsdag op www.golfersmagazine.nl – een overzicht van wat er waar en hoe laat op tv te zien is.
En dan nog dit (II): het U.S. Open en het U.S. Women’s Open zitten sinds vorig jaar in het pakket van Viaplay.

Tour
  • Pro Shots