Woods in actie op Cognizant Classic?

De kans is klein, maar met een beetje geluk staat er over anderhalve week alweer een Woods op de startlijst van een wedstrijd op de PGA Tour, al luistert die niet naar de naam Tiger...

charlie woods

Niet Tiger maar zoon Charlie doet deze week een poging om zich te plaatsen voor de wedstrijd van de PGA Tour. Komende maandag zijn er vier plekjes te verdienen in het startveld van het met negen miljoen dollar gedoteerde toernooi in Florida, en de vijftienjarige Woods Junior hoopt een van die vier plekjes te veroveren.

Voor het zo ver is moet Charlie Woods zich eerst nog zien te plaatsen voor het eendaagse kwalifcatie-evenement, het feit dat hij zich inschreef voor de pre-qualifier van de qualifier mocht direct op veel reacties rekenen. Positief ('Mooi dat hij in de voetsporen van zijn vader wil treden') maar ook negatief ('Alleen omdat hij Woods heet...') maar opvallend is het hoe dan ook.

'De zoon van' weet wat het is om in de spotlights te staan en deed al een aantal keer mee in het PNC Championship waarin hij liet zien aardig zijn mannetje te kunnen staan.

Meedoen aan een ouder-kindtoernooi is echter heel wat anders dan in je eentje een score zien te maken tussen volwassen mannen die allemaal hun droom najagen om te mogen spelen op de PGA Tour. Aan het talent van de kleine Woods wordt door de meeste volgers niet getwijfeld maar of vijftien niet wat erg jong is..? Aan de andere kant, zóveel jonger dan zijn vader toen die zijn debuut maakte, is hij niet. In 1992 debuteerde Tiger als zestienjarige in het Nissan Open waar hij met 72/75 de cut miste.

Charlie Woods speelt de pre-qualifier komende donderdag en mag zich, als hij bij de beste 25 en ties eindigt, maandag melden voor een van de vier startbewijzen op het circuit waar zijn vader zoveel successen vierde.

Tour
  • Pro Shots