Hou jij je starttijd in de gaten?

Als je te laat op de tee verschijnt dan kost je dat strafslagen. Dat kon Tom Kim nog net voorkomen, maar veel scheelde het niet.

tom kim

'Ik ben nooit te laat en hou de tijd altijd goed in de gaten, maar we waren zó druk in gesprek dat we de tijd helemaal uit het oog verloren', keek Tom Kim na afloop van de slotronde van het Genesis Invitational terug op het opvallende incident waarmee hij de dag begon.

In aanloop naar de vierde dag stond hij samen met zijn caddie op de oefengreen het strijdplan van de dag door te nemen terwijl hij ondertussen wat putts maakte. Niets aan de hand, er was immers nog een klein half uur voor hij om 08.00 samen met Rickie Fowler de baan in moest.

Maar hoe gaat dat soms? Je praat wat, je bent lekker bezig en plots blijkt de klok hard vooruit te zijn gegaan. Het was pas nadat iemand in zijn omgeving opmerkte dat hij over een klein minuutje af moest slaan dat het tot de 21-jarige speler doordrong dat hij zich moest haasten.

'Ik was op het verste deel van de oefengreen, en als ik niet op de tee zou zijn als ik zou worden aangekondigd, zou me dat twee strafslagen kosten. Ik moest er alles aan doen om dat te voorkomen.'

Het sprintje dat Kim inzette was snel genoeg om de tee op tijd te halen ('Ik denk dat ik vijftien seconden over had'), het filmpje met zijn holletje zal nog lang getoond worden als signaal dat je de tijd echt goed in de gaten moet houden als je niet voor je ook maar begonnen bent strafslagen aan je broek wilt krijgen.

De bekendste bijna gemiste tee-time zal Kim niet op zijn naam krijgen, die blijft - waarschijnlijk voor altijd - op naam staan van Rory McIlroy. In 2012 werd de Noord-Ier een klein half uur voor hij de baan in moest gebeld met de vraag waar hij uithing. 'In het hotel, ik heb nog anderhalf uur' reageerde McIlroy verbaasd. Het duurde even voor tot hem doordrong dat hij zich vergist had en het was dankzij een lift door de politie dat hij nog op tijd op de baan kwam. 'De politie vroeg nog of ik misschien last had van wagenziekte, maar alles dat ik wilde was op tijd op de tee staan. Ik ben nog nooit zo bang geweest mijn starttijd te missen', aldus de voormalig nummer 1 van de wereld die zijn starttijd met een paar minuten marge haalde en zonder warming-up de baan in ging voor zijn single tegen Keegan Bradley die hij met 2&1 wist te winnen.

World
  • Pro Shots