Matsuyama slaat toe in slotronde Genesis Invitational

Dankzij een foutloze laatste ronde in slechts 62 slagen stak Japanner iedereen voorbij in LA.

matsuyama

Halverwege het toernooi van de ziek uitgestapte gastheer Tiger Woods leek de zege naar niemand anders dan Patrick Cantlay te kunnen gaan. De Amerikaan speelde uitstekend en stond na 36 holes al vijf slagen voor op de rest van het veld. Dat die voorsprong na een moeizame 70 op zaterdag werd teruggebracht tot twee slagen zal hem niet per se nerveus hebben gemaakt, nog altijd was hij dé te kloppen man in het Genesis Invitational.

Dat was echter buiten koortsklachten en, vooral, Hideki Matsuyama gerekend. De Japanner ging, met een achterstand van zes slagen, bepaald niet als een van de kanshebbers naar de laatste ronde maar kon op de slotdag niets verkeerd doen, als hij al eens een wat mindere bal sloeg dan kon hij dat prima herstellen, en de birdieputs bleven vallen.

Het leverde Matsuyama een foutloze 62 (-9) op, de laagste slotronde van de winnaar ooit, en dat was ruim voldoende om Cantlay (-13) maar ook Hadwin (-13), List (-14) en Zalatoris (-14) met -17 ruim voor te blijven.

Na afloop van zijn negende zege op de PGA Tour - daarmee is hij nu recordhouder voor spelers die in Azie geboren zijn - merkte flightgenoot Poston op dat hij die onder de indruk was geweest. 'Ik denk dat ik nog nooit zo'n goede ronde van dichtbij mee heb mogen maken. Het is zeker het beste dat ik ooit op de Tour heb gezien.'

Tour
  • Pro Shots