Vijf redenen waarom spelen in de regen wél leuk is.

Voor de verandering wordt er maar weer eens flink wat regen verwacht. Je kan het golfen wel uit blijven stellen, maar denk eens om. Zodra je golf in de regen als een zegen ziet, gaat een wereld voor je open.

regen

Rustig rondje

Als iedereen gaat omdenken en spelen in de regen als iets fijns gaat zien, dan is het met deze eerste reden snel gedaan, maar zo ver zien we het niet komen. En dus kan je vrijwel zeker vlot je holes afwerken. In een uurtje of twee achttien holes zonder dat je er voor hoeft te rennen.

Mentale voorsprong

Als je regelmatig rondjes in de regen speelt, en het komt bij een clubwedstrijd ineens met bakken uit te hemel, dan kan je er vanuit gaan dat je flightgenoten en andere deelnemers aan de wedstrijd mopperend door de baan gaan. En omdat jij dat niet doet, win je geheid een paar slagen op de rest van het veld. Misschien bij je winnaarsspeech na afloop de regen bedanken?

Spullen

Als je nooit in de regen speelt heb je ze niet nodig nee, maar als je dat wel doet, dan is het fijn om te constateren dat je een goed regenpak hebt gekocht, dat je schoenen nog steeds waterdicht zijn en dat dat paar regenhandschoenen een prima investering was.

Ruik en luister

Het klinkt gek, maar de regen kan heerlijk klinken als je onder je paraplu staat. Op je kleine mobiele dak, maar zeker ook op de bomen, heeft het getik onmiskenbaar wat knus. En, en daar zijn we zelf altijd dol op, de geur van regen op bomen en bosjes is heerlijk verfrissend. Daar hoef je geen flesje toiletspray met 'lentebries' voor te kopen.

19e hole

Oké, oké, je kan ook zeggen dat het zo lekker voelt je te kleine schoenen uit te doen (draag dan ook een passende maat) als je zegt dat het zo lekker is het clubhuis binnen te stappen, maar het is absoluut waar. Als je ondanks het slechte weer toch naar buiten bent gegaan, geeft dat een voldaan gevoel als je de deur van het clubhuis opent en op weg gaat naar de bar. Je hebt gelijk: dat drankje heb je dubbel en dwars verdiend!

Clubs & amateurs
  • adobe stock