Ecco Golf LT1: minder gewicht, meer comfort en stabiliteit

Ecco Golf voegt dit seizoen een nieuwe model aan zijn collectie golfschoenen toe. In de LT1 wordt voor het eerst gebruikgemaakt van LYTR-schuim, een licht en veerkrachtig materiaal dat de zool flexibel en comfortabel maakt.

Ecco Golf LT1: minder gewicht, meer comfort en stabiliteit

Het nieuwe materiaal maakt de LT1 een stuk lichter dan zijn voorgangers, de Biom H4 en Biom S-Three. 'Het is een game-changer waarin we al onze technologieën samenbrengen', zet Timo Vollrath, hoofd marketing bij Ecco Golf. 'Deze schoen laat zien dat we altijd blijven innoveren, om golfers de beste producten te kunnen bieden.'

De zool van de LT1 bestaat uit vier verschillende onderdelen die in vloeibare vorm onder druk aan elkaar (en het bovenwerk) worden bevestigd door middel van de door Ecco ontwikkelde Fluidform-technologie. Hierdoor ontstaat een schoen uit één stuk, zonder 'zwakke plekken' als gevolg van naden of lijm.

De slijtvaste, doorzichtige TPU buitenzool is voorzien van een nieuw patroon, met noppen die in verschillende richtingen staan. Dit biedt optimale grip in alle omstandigheden. Een x-vormige shank zorgt voor de noodzakelijke stabiliteit en voorkomt torsie in de zool.

Hier bovenop zitten twee zachte, veerkrachtige lagen (LYTR-schuim en Phorene), die naadloos in de zool zijn geïntegreerd. Door hun dempende eigenschappen verhogen ze het draagcomfort, terwijl ze daarnaast energie terug geven en volop steun en stabiliteit bieden. De voorvoet, middenvoet en hiel hebben allemaal een andere samenstelling van de materialen om comfort en prestaties te optimaliseren.

Omdat de middenzool door de nieuwe materialen beduidend lichter is dan in het verleden, weegt de schoen in zijn geheel ook minder dan voorgangers. Hierdoor draagt hij volgens de ontwerpers nog comfortabeler.

Het sportieve bovenwerk is gemaakt van hoge kwaliteit leer uit de eigen looierijen van Ecco, waarin een golvend patroon is gemaakt. Deze look komt ook terug in de zool. De schoen is aan de binnenkant voorzien van een waterdicht membraan om vocht buiten te houden.

De Ecco Golf LT1 is beschikbaar voor dames en heren, en je kunt kiezen voor veters of een BOA-sluiting met een draaiwieltje op de wreef.

Prijs: € 200, € 230 (BOA)