Nieuwe golfschoenen van Ecco

De Deense schoenenproducent komt dit voorjaar met nieuwe modellen en updates van populaire designs. Zowel voor mannen als vrouwen, en natuurlijk allemaal van leer uit eigen looierijen.

Nieuwe golfschoenen van Ecco

De nieuwe Classic Hybrid heeft een klassieke look en maakt gebruik van de succesvolle 'dress shoe'-leest, die Ecco al decennia lang gebruikt. Het van een reliëf voorziene bovenwerk, de stiksels en de binnenzool zijn allemaal van leer – vanzelfsprekend uit eigen looierij – wat de schoen een premium look and feel geeft.

Classic Hybrid

De schoen is behandeld met HydroMax om 'm waterafstotend te maken en de leren strip aan de randen is voor 52 procent gemaakt van gerecyclede vezels. De E-DTS noppen onder de zool zijn op de belangrijke plaatsen wat langer, en bieden door hun speciale vorm grip in alle richtingen en alle speelcondities.

Het bovenwerk en de zool worden zonder naden aan elkaar 'gesmolten'. Deze zogenaamde Fluidform Technology zorgt voor een duurzame verbinding zonder stiksels of lijm, terwijl je wel de gewenste flexibiliteit houdt. De Classic Hybrid ziet er dus old school uit, maar draagt zeer comfortabel.

Biom C4

Ook nieuw is de Biom C4 voor vrouwen. Door kanalen is de zool is deze schoen '360º ademend', terwijl hij door het waterdichte Gore-Tex Surround membraan wel volledig waterdicht is. Altijd koele voeten, maar geen natte voeten dus.

De verbeterde leest leest biedt nog meer steun, terwijl de verhoogde 'blokken' aan de buitenkant de stabiliteit verbeteren. De van Ecco bekende Natural Motion Technology plaatst de voet dicht bij de grond en geeft de vrijheid om natuurlijk te bewegen.

Biom H4

De Biom H4 en S-Three hebben voor dit seizoen een upgrade gekregen, en zullen in zes extra kleurstellingen beschikbaar komen – voor zowel mannen als vrouwen. Beiden zijn dankzij een GoreTex membraan volledig waterdicht.

Bij de H4 is het bovenwerk aangepakt, vooral rond de teen, wat de schoen een slanker uiterlijk geeft. De tong heeft een meer ergonomische vorm gekregen en is dunner geworden, waardoor hij comfortabeler op de wreef van de voet aansluit.

De buitenzool heeft drie verschillende secties om de ideale mix van grip, stabiliteit en rotatie te geven. De X-Tensa verhogingen aan de zijkant lopen van de zool door in het bovenwerk om zijwaartse steun te bieden.

S-Three

Ook bij de S-Three zijn het bovenwerk en de tong aangepast, waardoor de schoen er iets gelikter uitziet en een betere pasvorm heeft. Het model is verkrijgbaar in maar liefst dertien kleurstellingen en je kunt ook kiezen voor een BOA-sluiting.

De middenzool is gegoten en heeft drie zones met verschillende dichtheden, waardoor je de juiste balans van demping en stabiliteit krijgt. De hiel is wat zachter, terwijl het centrale deel stijver is om stabiliteit te bieden tijdens de zijwaartse beweging in de swing. Het voorste deel is het zachtst, voor optimaal comfort tijdens het lopen.

Prijs: € 190 (Classic Hybrid/H4/S-Three), € 210 (C4), € 220 (H4/S-Three BOA), € 240 (C4 BOA)