Nationaal Golfcongres druk bezocht

De 28ste editie van het door de NGF, NVG, NGA en PGA Holland georganiseerde Nationaal Golfcongres was een groot succes. Dankzij de aanwezigheid van ruim vierhonderd stakeholders uit de golfwereld moest het bordje 'uitverkocht' op de deur worden gehangen.

nationaal golfcongres

Voor het eerst vond het Nationaal Golfcongres plaats in de Maashallen in Den Bosch, en hoewel de tribunes van de grote basketbalhal zeker niet afgeladen vol zaten, kon er geen muis meer bij op het congres waar niet alleen de staat van de Nederlandse golfmarkt gedeeld werd, maar ook volop ruimte was om te netwerken.

Na een ochtendsessie waarbij de belangrijkste cijfers van het Nederlandse golf werden gedeeld (Nederland telt inmiddels 423.000, er stroomden zo'n 36.000 nieuwe golfers in, de stijging is bij vrouwen bescheiden, 70% van alle rondes is inmiddels negen holes etc) en Berthold Gunster van Omdenken de aanwezigen prikkelde om vaste denkwijzen los te laten, trapte Podje Golf presentator Sietse Herrema het voornaamste thema - de driving range van de toekomst - af met een inleidende sessie over de mogelijkheden en ontwikkelingen die er op dat gebied gaande zijn.

Het onderwerp kwam ook terug in één van de workshops en presentaties die de kern van het middagprogramma vormden en waarbij de aanwezigen zich verspreiden over het complex om in kleinere gezelschappen te leren en inspiratie op te doen om mee naar hun baan te nemen.

Die inspiratie werd zéker ook opgedaan bij de sessie van de slotspreker, Dominque Schreinemacher. De voormalig topamateur verliet decennia geleden de golfwereld om zich te storten op een leven als militair helikopterpiloot waarbij ze ook missies uitvoerde in Afghanistan. Haar verhaal over teamwork, vertrouwen, een stapje extra zetten, kreeg de zaal stil.

Players 1st

Tussen de sessies, de presentaties en de tijd voor netwerken door werden door Marije Knevel ook nog de Players 1st Awards uitgereikt. De op basis van gebruikerservaringen verkregen beoordelingen zorgden ervoor dat de Rosendaelsche (hoogste NPS nieuwe leden), de Veluwse (beste horeca), de Gelpenberg (hoogste NPS vrouwen), de Koninklijke Haagsche (best gewaardeerd bij spelers 31 tot 50 jaar) en de Domburgsche (beste golfbaanonderhoud) met een fraaie oorkonde huiswaarts keerden. Dat gold ook voor Paul Karreman. De pro van De Gelpenberg werd voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste pro.

Dominique Schreinemachers kreeg de ruim vierhonderd aanwezigen, na een dag vol indrukken en netwerken, stil met een indrukwekkend slotverhaal.
Clubs & amateurs
  • Nationaal Golfcongres