Golfers Magazine 1

Wat gaan wij merken van de 'rollback' van de bal? • Interviews Jeroen Pauw, Darius van Driel en Martijn van Oosterhout • De humor van 'bulldog' Homa • Klassieke tips van Rick Shiels • Test wedges in nat weer • Bergen, beren en birdies in Canada • Jullie voorspellingen voor 2024

Golfers Magazine 1

De eerste Golfers Magazine van 2024 ligt eind deze week in de winkel. Heb je 'm liever standaard elke maand op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen die je leest in de meest recente editie.

We verzamelden de beste swingtips van vorig jaar voor je, zodat je dit seizoen scherp aan de start verschijnt. Tover die stinger uit de tas, zorg dat je de koning van het korte spel wordt en ontsnap probleemloos uit die voetstap in het zand. 2024 wordt jouw jaar.
Hij heeft 700.000 volgers op X, een swing die onder druk overeind blijft en de instelling van een bulldog. Het is een kwestie van tijd voordat Max Homa ook in de Majors zijn beste golf laat zien. 'Zelfs als hij nerveus is, heeft Max nog vast handen.'
Je ijzers naar beneden slaan om compressie op de bal te krijgen? Klopt. Maar die hoek naar beneden is veel minder extreem dan veel golfers denken. We leggen uit welke problemen naar beneden slaan veroorzaakt en welke methode veel beter werkt.
We spraken Darius van Driel, die aan zijn vijfde seizoen op de DP World Tour is begonnen. De start is in ieder geval beduidend beter dan vorig jaar. 'Het verschil is niet zo groot als je misschien denkt, maar is sla minder 'disruptors'. Het zit net iets meer mee.'
Natuurlijk kijken we in de eerste editie van 2024 vooruit naar de grote toernooien. We hebben vier Majors bij de mannen, vijf bij de vrouwen en dan ook nog de Olympische Spelen en de Solheim Cup. Zet ze in de agenda!
'Een paar jaar terug speelde ik met Joost Luiten', aldus Jeroen Pauw. 'Hij vertelde me dat zelfs hij de ene week totale controle heeft en de volgende week kansloos de cut mist. Dat vond ik zó deprimerend om te horen.'
Rick Shiels, een van de bekendste coaches ter wereld, deelt zijn favoriete swingtips. Let op, want dit is dé kans op je scores omlaag te krijgen. Drives, woods, ijzers, pitches en putts... allemaal komen ze aan bod. Doe er je voordeel mee.
De kogel is door de kerk: vanaf 2028 spelen tourpro's met een bal die minder ver vliegt en twee jaar later zijn ook wij aan de beurt. Maar hoeveel gaan we inleveren door die 'rollback' van de bal? En waarom eigenlijk, amateurs slaan toch helemaal niet ver?
We poetsen hem weer op: de grote glazen bol. Toegegeven, hij is meestal zó beslagen dat onze voorspellingen niet eens in de buurt komen van de werkelijkheid, maar dat betekent niet dat we geen gokje wagen. Dit zijn jullie voorspellingen voor 2024.
Als de afgelopen maanden iets hebben bewezen, dan is het dat wedges ook spin moeten genereren als het nat is. Gelukkig beseffen de producenten dat ook. Welke wedge heeft het minste last van regen, dauw, rijp en sneeuw? Een test.
Bij het Canadese Brits-Columbia denk je aan bergen, beren en bomen. Maar de gebroeders Marshall ontdekten dat je er ook geweldig kunt golfen. Het levert heerlijke verhalen en adembenemende plaatjes op. Als je een keer in de buurt bent...