Golfers Magazine 10

Interview Joost Luiten • De leukste banen van GB&I • terugblik op 2022 • oefen je korte spel • Solheim Cup naar Nederland • Rory McIlroy, het geweten van golf • op bezoek bij voormalige tourpro's • test drivers, ijzers en putters

Golfers Magazine 10

Het laatste nummer van dit jaar ligt eind deze week in de winkel. Heb je 'm volgend jaar liever elke maand op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen die je leest in de meest recente editie.

Blijf jij deze winter lekker warm bij de kachel zitten, met de afstandsbediening in je hand? Of trotseer je de kou en ga je aan de slag om volgend jaar beter te spelen? Kom op, aan de bak!
Hij won de jaarranglijsten aan beide kanten van de oceaan, en ging intussen ook nog voorop in de strijd tegen de LIV Tour. We kijken terug op het bewogen jaar van Rory McIlroy.
Heerlijk hoor, Griekenland, maar kun je er ook goed golfen? Wat heet, aan de Costa Navarino liggen vier geweldige golfbanen van toparchitecten op je te wachten.
We testen deze maand drivers van TaylorMade en Honma, plus de i525 afstandsijzers en nieuwe putters van Ping. Fairways, greens en putts dus... dat zou een knap rondje moeten opleveren.
Joost Luiten, zesvoudig winnaar op de DP World Tour, verloor vorig jaar zijn tourkaart. En dat was naar eigen zeggen nog niet eens het ergste: 'Ik was gewoon bang om uitgelachen te worden.' Een goudeerlijke interview.
Elke vier jaar worden de golfregels herzien, en ook in 2023 gaat er het een en ander op de schop. We zetten de veranderingen voor je op een rij.
Ja, he is echt waar: in 2026 wordt de Solheim Cup in Nederland gespeeld. Hoe is het gelukt om dit wereldevenement naar ons kleine landje aan de Noordzee te krijgen? En wat is dat strategische meerjarenplan dat erachter schuilt?
Ze stopten op relatief jonge leeftijd met professioneel golf en kozen voor een andere carrière. We zochten Marieke Nivard, Tim Sluiter, Nienke Nijenhuis, Chrisje de Vries en Michael Kraaij op om te kijken wat ze tegenwoordig doen.
Scoren doe je met het korte spel, maar je moet het wel een beetje bijhouden. Daarom hebben we een reeks leuke oefeningen waarmee je deze winter aan de slag kunt. De beloning: meer up and down's in 2023.
In dit laatste nummer van 2022 kijken we terug op een bewogen jaar. De 'stemmen van Ziggo Golf' geven hun mening over de LIV Tour, het Nederlandse golf, Tiger en andere onderwerpen.
Golf moet leuk zijn. En dat gaat een stuk makkelijker als een baan niet te lang is, volop afwisseling biedt en onvergetelijke holes in de aanbieding heeft. We zetten de honderd leukste banen van Groot Brittannië en Ierland op een rij voor jouw volgende golftrip.