Golfers Magazine 10

In de laatste editie van dit jaar lees je interviews met Joost Luiten, Colin Montgomerie, Tony Jacklin en drie beroemde couse designers. Ook zetten we je spel op de rit voor 2022 en kijken we terug op het absurde jaar van Jon Rahm.

Golfers Magazine 10

Golfers Magazine 10 ligt vandaag of morgen in de winkel. Heb je 'm liever elke maand op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen.

De winter is de ideale periode om je golfspel op de rit te krijgen, zodat je volgend seizoen eindelijk die handicapverlaging gaat realiseren. We hebben een uitgebreid trainingsprogramma dat alle facetten van het spel belicht.
Nee, het was niet het jaar van Joost Luiten. Sterker nog, in een openhartig interview vertelt de 36-jarige Bleiswijker dat er bijna niets goed ging. Maar klaar met golf is hij nog lang niet. 'Die lift gaat echt wel weer een keer omhoog hoor.' 
Voor Jon Rahm ging er wél heel veel goed, al ging het met twee covid-besmettingen niet vanzelf. Maar aan het eind van de rit had 'Rahmbo' een zoon, een Major en de bovenste plek op de wereldranglijst.
De kreet 'hidden gem' wordt te vaak gebruikt, maar bij Hooge Graven is hij helemaal op zijn plaats. De relatief onbekende baan bij Ommen is een omweg dubbel en dwars waard.
Tony Jacklin is de architect van de Europese Ryder Cup-successen van de afgelopen decennia. Golfers Magazine sprak de 78-jarige Engelsman naar aanleiding van zijn onlangs verschenen memoires.
Schiet je volledig in de stress als je bal richting de bunker rolt? Dat is met deze instructie verleden tijd. Voor je het weet voel je je helemaal thuis in het zand. Bunkerspel is minder lastig dan je denkt.
Bij het ontwerpen van een golfbaan komt anno 2021 – oké bijna 2022 – heel wat meer kijken dan honderd jaar geleden. Drie beroemde course designers vertellen over de uitdagingen en ontwikkelingen in hun prachtige vak.
'Ik had nooit meer dan 22 procent balbezit, maar scoorde wel altijd.' Colin Montgomerie haalde heel veel uit zijn carrière, maar het ontbreken van die Major doet nog steeds pijn. Een interview.
Matthew Fitzpatrick wordt gezien als een van de beste putters ter wereld en hij verklapt in Golfers Magazine zijn geheimen. Vijf pagina's tips, dat moet zeker drie slagen kunnen schelen...