Alle Dutchies naar weekend in Dubai

Daan Huizing, Joost Luiten en Johannes Veerman plaatsten zich alledrie voor het tweede deel van het rijk gedoteerde toernooi. Om zondag een grote cheque mee naar huis te mogen nemen moet er in het weekend wel flink progressie geboekt worden.

huizing

Het was niet dat er geen lage scores te vergeven waren op de baan van Emirates GC. Zo bracht Masahiro Kawamuro een negen onder par binnen (zelfs nog met een bogey op de kaart) en ging koploper Cameron Young rond in acht onder par, voldoende voor een comfortabele voorsprong van drie slagen op runners-up Adrian Meronk en Andy Sullivan halverwege de Hero Dubai Desert Classic.

'Ik putte geweldig. Zowel gisteren als vandaag vielen er een paar lange. Dat gebeurt niet vaak, maar soms heb je zo'n dag. Ik slaagde er in mijn ding te blijven doen, ook toen ik besefte dat het lekker ging. Als de fouten dan ook nog wegblijven dan kan je een score als deze binnen brengen', aldus de nummer 25 van de wereld die nog nooit won op de DP World Tour en die, voor het zo ver is, in het weekend nog heel wat topspelers van zich af moet zien te houden.

De kans dat een van de drie Nederlanders het de Amerikaan nog lastig gaan maken is klein. Hoewel rondes onder par eerder regel dan uitzondering waren, slaagde geen enkele landgenoot een score in de min binnen te brengen.

Na een openingsronde in twee onder par, liep de hoogst geklasseerde Nederlander (T52) al direct vanaf het begin achter de feiten aan. Huizing maakte bogey op tien en elf (zijn eerste twee holes van de dag) en slaagde er in de rest van de ronde niet meer in onder of gelijk par te komen. Hij maakte birdie op zeventien en negen, maar omdat hij ook nog een bogey maakte op de par-4 vijfde kwam hij binnen met een dagscore van +1. Dat was evenwel voldoende om met -1 en als nummer 52 door te mogen naar het weekend.

Voor Joost Luiten en Johannes Veerman was het nog wat spannender. Na een openingsronde in -1 kende de onder Amerikaanse vlag spelende Nederlander Veerman een wisselvallige tweede dag met vijf bogeys en vier birdies wat hem op een totaal van level par bracht. Het was precies dezelfde score als waar Luiten na 36 holes van de baan stapte na zijn tweede opeenvolgende ronde in level par en voor beiden bleek dat aan het eind van de dag precies genoeg om door te mogen naar het weekend.

Tour
  • Golffile