Luiten voorzichtig van start

Een goed begin van zijn eerste competitieve ronde van 2024 kreeg geen passend vervolg. Na een level par 71 staat Joost Luiten na de openingsronde van de Dubai Invitational op de gedeelde 32ste plaats.

Joost Luiten

Luiten, gestart op de tiende hole van Dubai Creek, was twee onder na acht, maar op negen sloeg hij de bal vanuit een lastige ligging het water in. Dat betekende een double bogey.
Na de turn maakte de enige Nederlander in het zestig man tellende veld – er is geen cut – een birdie en een bogey.

Luiten staat negen slagen achter op de man die het klassement aanvoert, Rory McIlroy. De nummer twee van de wereld liet in een puike ronde negen birdies noteren op de par-71 baan. Dat was slechts één stroke boven het baanrecord.

Pelley vertrekt

Joost Luiten speelt de eerste drie dagen samen met de CEO van de DP World Tour, Keith Pelley. Als team zijn ze na de eerste ronde zes onder. Belangrijker dan de score was het uitgelekte nieuws dat de Canadees de Europese Tour na negen jaar gaat verlaten.
Volgens media in zijn geboorteland wordt Pelley de hoogste baas van Maple Leaf Sports & Entertainment Ltd , eigenaar van ijshockeyclub Toronto Maple Leafs, basketballclub Toronto Raptors, een team uit de Canadese football league en Toronto FC, dat in de hoogste Noord-Amerikaanse voetbaldivisie uitkomt.

Dat nieuws komt een dag na de aankondiging dat Martin Slumbers, de topman van de R&A, eind 2024 vertrekt.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde van de Dubai Invitational vrijdag van 8.30 tot ongeveer 13.30 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golffile.ie