Topman Slumbers neemt afscheid bij Royal and Ancient

Martin Slumbers, CEO van The R&A en secretary van The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews, zal na een dienstverband van negen jaar eind 2024 aftreden.

Martin Slumbers

Slumbers (63) gebruikte zijn uitgebreide en wereldwijde zakelijke ervaring gekoppeld aan een passie voor golf bij zijn werk voor de Royal and Ancient. Hij zal dit jaar nog wel in charge zijn bij het 152ste Open op Royal Troon en het AIG Women's Open dat naar St Andrews terugkeert.

Martin Slumbers was een van de belangrijkste mensen in golf. Zijn kennis en inzichten hebben van de R&A een dynamischere organisatie gemaakt.

Hij was - en is - een veel doortastender persoon dan zijn voorganger Peter Dawson, die als een typische vertegenwoordiger van het Old Boys Circuit met 'voorzichtigheid voor alles' als motto kan worden omschreven.

Niall Farquharson, voorzitter van The R&A: ‘Met Martin hebben we het geluk gehad een CEO te hebben die de organisatie door een periode van groei heeft geleid en het profiel en de reputatie van onze sport heeft verbeterd om deze toegankelijker, aantrekkelijker en inclusiever te maken.’

Martin Slumbers: ‘Het was een voorrecht om golf op het hoogste niveau te dienen. Het is een rol die ik met trots heb mogen vervullen namens de medewerkers van The R&A, de leden van The Royal and Ancient Golf Club en al onze wereldwijde partners. In elke carrière is er een moment waarop de volgende generatie aan de beurt kan komen.’

Negen jaar lang heeft Slumbers leiding gegeven aan een modernisering van de activiteiten van The R&A, waaronder de fusie met de Ladies' Golf Union en de daaropvolgende integratie ervan om The R&A in staat te stellen golf voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes op elite-niveau te vertegenwoordigen.

Elk jaar werd door de golfwereld uitgekeken naar zijn persconferentie aan de vooravond van The Open. Daarin ging Martin Slumbers geen onderwerp uit de weg en gaf hij ongezouten, zakelijk én keurig zijn mening over ontwikkelingen in golf, zoals de komst van LIV.

In 2018 werd, als onderdeel van zijn strategische benadering van de activiteiten van The R&A, het eerste Playbook ontwikkeld, waarin het doel van de moderne R&A werd uitgelegd: ‘Golf open, toegankelijk en inclusief maken en ervoor zorgen dat het over vijftig jaar [nog steeds] floreert’.

Deze duidelijkheid heeft ertoe geleid dat The R&A zijn financiële inzet voor golf heeft verdubbeld – met grotere nadruk op vrouwen en meisjes; een strategische, bedrijfsmatige benadering van de ontwikkeling van golf

Belangrijk naar de mening van Slumbers: probeer proactief de perceptie te verbeteren dat golf goed voor jou, goed voor de samenleving en goed voor het milieu is.

Slumbers oefende toezicht uit op de modernisering van de golfregels in 2019, de uitrol van het World Handicap System in 2020 en het Distance Insights-proces, waarvan de uitkomst in december 2023 werd aangekondigd.

Hij was lid van het bestuur van de Official World Handicap System, de Official World Golf Ranking, de Internationale Golf Federatie en de Ladies European Tour.

Een paradigmaverschuiving in de benadering van de commerciële zaken van The R&A, voornamelijk bij The Open, en het expertiseniveau van het executive team hebben The R&A in staat gesteld wereldwijd de investeringen in amateurgolf substantieel te vergroten en, samen met partners, het AIG Women's Open uit te laten groeien tot een groter kampioenschap.

En dan nog dit: De R&A heeft naar eigen zeggen een executive search bureau aangesteld om te helpen bij de zoektocht naar zijn opvolger.

Nieuws
  • Royal and Ancient