Melanie on Tour - Headcovers

Met de geboorte van zoon Dex Willow net achter de rug zal Melanie Jane Luiten voorlopig niet meereizen. Misschien naast de headcover van Bunker ook nog een headcover van moeder en zoon laten maken dan maar?

Bunker

Je ziet ze in alle soorten, maten en kleuren. Als je een driver, houten, hybride of putter koopt, krijg je daar bijna altijd een headcover van het gekochte merk bij. Maar je kunt je eigen golfset ook onderscheiden en opvrolijken met een headcover die net even anders is. Dan ben je ook geen wandelende reclamezuil, want die merken krijgen zo gratis promotie. Kies je dan voor safe en ga je voor een headcover die je in veel golfshops kunt vinden en waar misschien meerdere golfers op je club mee rondlopen? Of laat je een persoonlijke headcover maken, zodat je weet dat je de enige ter wereld bent?

Misschien wel de bekendste headcover is die van Tiger Woods. Hij speelt al jaren met de oranje tijger. Als je een unieke headcover ziet, of het nu bij een professionele of een clubgolfer is, dan zit daar vaak een verhaal achter. Misschien lijkt hij op het huisdier van de eigenaar, of staat er een logo van zijn of haar favoriete voetbalclub op. Pro's kiezen ook nog wel eens voor het logo van een toernooi dat ze gewonnen hebben, terwijl voor amateurs een bezoekje aan een bekende baan reden is om een club een nieuw 'jasje' te geven. Wist je dat je zelfs een headcover kunt laten maken met je eigen hoofd of dat van iemand anders erop?

Bijzondere headcovers worden steeds populairder en zijn voor sommige golfers zelfs een geluksitem. Ook merken spelen hierop in. Zo zie je veel bekende sportclubs die speciale headcovers verkopen, en Louis Vuitton heeft zelfs een aparte golfafdeling. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een headcover van.

Maar hoe gaaf is het om een gepersonaliseerde headcover te hebben? Die kun je tegenwoordig vrij eenvoudig laten maken. Joost heeft onze hond Bunker na laten maken door een bedrijf in Canada dat je eigen huisdier ‘kloont’. Wij moesten foto's van alle hoeken van de hond opsturen, zodat ze hem zo goed mogelijk konden reproduceren. Na ongeveer twee maanden ontving Joost zijn Bunker-headcover bij de post. De hond had hem meteen te pakken en dacht dat het een nieuwe knuffel was. Nog steeds staat hij vaak minuten naar de headcover te staren als de tas van Joost in de hal staat. Intussen heeft Joost al een tweede exemplaar in gebruik, omdat de headcover door al het reizen en de weersomstandigheden op de baan ging verkleuren en een beetje viezig werd. Het is zo leuk dat Bunker er op reis altijd een beetje bij is.

Misschien een tip voor een kerstcadeau?

Columns
  • Melanie Jane Luiten